[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Podsufitówka e30

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Podsufitówka e30

Post numer:#1  Postprzez Rds » 15 paź 2013, o 14:21

Witam,
Ściągałem dzisiaj podsufitkę, i masakra.
Nie dość że trzeba było szyber wyciągnąć oraz szyby to jeszcze przy delikatnym ściąganiu cała mi się porozdzielała w p... Czy u was podsufitka, szmata, też była tak krucha?
Chciałem dać do tapicera ale tapicer nie ma nawet od czego zacząć bo przywiozłem kawałki podsufitki + pręty metalowe.
Mam zamiar mieć czarną podsufitkę a teraz nie mam nic.
Ma ktoś z was wymiary podsufitki w e30 albo ładną podsufitkę czarną do e30 sedan + szyber?
Rds

Post numer:#2  Postprzez doktorkazdadiagnoza » 15 paź 2013, o 14:29

zeby wszystko ladnie wyjac i odkleic trzeba wyciagac szyby, slupki boczne i wtedy dzialac
Drift jest zajebisty
doktorkazdadiagnoza
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Rds » 15 paź 2013, o 14:51

doktorkazdadiagnoza napisał(a):zeby wszystko ladnie wyjac i odkleic trzeba wyciagac szyby, slupki boczne i wtedy dzialac

Przeciez napisałem wyżej że zdemontowałem szyby przód + tył, ściągnąłem uszczelki drzwi (x4), zdemontowałem szyber i mi się rwała. Narożniki podsufitki były czymś przyklejone do rantu i cała się porozdzielała.

Jak wykonać podsufitkę nie mając od czego obrysować?
Rds

Post numer:#4  Postprzez doktorkazdadiagnoza » 15 paź 2013, o 15:40

sorki nie doczytalem, tak sa one posmarowane klejem. Ciezki temat ze sciaganiem jak i z zakladaniem o czym sam sie przekonales. Raczej bez wzoru nic nie zrobisz co by mialo rece i nogi
Drift jest zajebisty
doktorkazdadiagnoza
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez Rds » 16 paź 2013, o 11:22

doktorkazdadiagnoza napisał(a):sorki nie doczytalem, tak sa one posmarowane klejem. Ciezki temat ze sciaganiem jak i z zakladaniem o czym sam sie przekonales. Raczej bez wzoru nic nie zrobisz co by mialo rece i nogi

Miałby ktoś wymiary podsufitki mi podesłać dokładne?
Rds

Post numer:#6  Postprzez kalas » 24 lis 2013, o 17:56

Panowie podrzuccie jakim materiałem obkkeic sufit na czarno w trumniaku .Kupiłem czarny sufit ale materiał poza szybrem do zmiany
kalas

Re: Podsufitówka e30

Post numer:#7  Postprzez HNT126 » 29 mar 2015, o 14:01

Dołączę się do powyższej prośby - czy jest taki materiał albo zbliżony, jak czarny Mtechnic do touringa ogólnodostępny? Może ktoś wrzucić fotkę ori materiału z bliska?
" silnik to nie Mc Donald, olej trzeba wymieniać! ";)

Mój czarny Touring:
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?f=67&t=6953

Obrazek
HNT126
Student

Moje BMW: 325iA
Nadwozie: Touring
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 316iA
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16