[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Gąbka sportsize

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Gąbka sportsize

Post numer:#1  Postprzez marcine30 » 26 lis 2013, o 00:03

Potrzebuje gąbke do siedzenia sportsize coupe konkretnie chodzi mi o gąbke siedziska tą boczną fotel kierowcy. (ta co przy wsiadaniu i wysiadaniu zawsze się uszkadza)
I tu nasuwa mi się pytanie gdzie mozna dostac taką gąbke lub czym mozna ją zastąpić?
Jak sobie radzicie z tym problemem, bo z mojej gąbki juz nic nie zostało
marcine30
Uczeń

Moje BMW: 330ci
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m54b30
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: e61
Nadwozie: Touring
Silnik: M57d30

Post numer:#2  Postprzez Herr_Otto_Flick » 26 lis 2013, o 00:48

patrzyłes na fotelu pasażera czy nie jest taka sama ?
Herr_Otto_Flick
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez mamut103 » 26 lis 2013, o 03:44

Można zlecić tapicerowi żeby taką dorobił na wzór tej... a najlepszym rozwiązaniem jest wziąć z fotela pasażera. Wszystkie podklejania, wypełnienia to pół środki na chwilę i mają jedną, zasadniczą wadę- nie wypełnisz tak żeby nie było widać bo gąbka najczęściej pęka, robi się dziurawa, wykrusza i każde wypełnienie nie będzie jednolite a co za tym idzie- materiał/skóra nie ułoży się idealnie i będzie widać.
mamut103

Post numer:#4  Postprzez simon T. » 26 lis 2013, o 11:33

marcine30 w sobotę jadę kupić fotel sport... jeżeli się wstrzymasz i odezwiesz się po sobocie do mnie (a ja go kupię) to mogę Ci to tanio odsprzedać.

pozdrawiam
szymon 506 130 750
simon T.

Post numer:#5  Postprzez Pawian » 27 lis 2013, o 09:59

najlepiej szukać dawcy i przekładać gabki, mam fotel kierowcy w stanie agonalnym i gadałem wczoraj z tapicerem, po pierwsze kubełki to zmora tapicera bo musi się pomęczyć żeby ładnie obszyć (ile już widziałem sportów obszytych skórą która się fałduje i zachodzi na siebie bo ktoś nie umie naciągnąc to koniec) a druga sprawa to gąbki w naszych fotelach były robione z wtryskarki wiec tapicer nie dorobi identycznej, może się ciut różnić i przez to materiał inaczej się ułoży. oczywiście jeśli komuś to nie przeszkadza to spoko, ja tam jestem pedantem jeśli o takie rzeczy chodzi.
Mój biały szuracz
viewtopic.php?f=67&t=19944
Pawian
Stażysta

Moje BMW: 324Td
Nadwozie: Touring
Silnik: M21D24
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo