mam problem ze swoim e30 cabrio szeroka lampa
jak co niektórzy mają po zakupie auta zacząłem się dobierać do mankamentów
zacząłem od wybebeszenia auta i ku mojemu zdziwieniu podłoga stan super... tylko mokro było więc oddałem wykładzinę do wysuszenia
postanowiłem się przejechać i przy gwałtownym zahamowaniu pojawiła się woda na miejscu pasażera!
jak gdzie jakim cudem dla czego..!?!?!
zacząłem jeździć przód-tył z gwałtownym hamowaniem wylatywała woda zza głośnika do wewnątrz auta..
więc dalsza rozbiórka i po zdjęciu paru plastików ku mojemu zdziwieniu WODA STAŁA W PROGACH
!!
i w związku z tym mam kilka pytań (dodam że posiadam hardtopa)
-jak się tam dostała? którędy
-czy posiada ktoś schemat kanałów odprowadzających wodę w e30 cabrio albo potrafił by wytłumaczyć gdzie są
-wodę spuściłem po zdjęciu 2 korków spustowych (chyba) na przodzie i tyłu progu, i czy te korki muszą być zatkane czy mogą być odetkane żeby ewentualna zebrana woda sobie poszła tamtędy lecz chyba raczej nic nie powinno sobie płynąć progiem
-co się dzieje z wodą która spływa po szybie ale np. uszczelka ją przepuszcza.. gdzie ona się zbiera?
znalazłem jeszcze taki wpis:
"w moim e30 tez lala sie woda do auta. co sie okazało: lewa przednia rynienka/ odprowadzenie wody w polowie dlugosci słupka przedniego byla zatkana lisciami i roznymi smieciami. wzialem grubego ale plastycznego preta włozyłem pare razy, przelalem gorącą wodą i z głowy
"
gdzie ona jest, ta rynienka?
i jeszcze pytanko, co zrobić gdy cieknie na łączeniu hardtop'a a przednią szybą.. na rogu od strony pasażera