[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

krzywa, wielokrotnie uderzona buda :(

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

krzywa, wielokrotnie uderzona buda :(

Post numer:#1  Postprzez k mil » 29 cze 2008, o 18:10

Witam sorki za nowy temat i zeby nie bylo ze nie chcialo mi sie szukac i czytac to szukalem i czytalem ale...... mam zaje....e duzy problem z buda mojej e 30 sedan a wiec od poczatku
1.z tego co zauwazylem jest po trzech dzwonach (2razy PP i PT)
2.w zwiazku z tym blacha pod stopami pasazera z przodu i z tylu troche sie wypaczyla do gory o jakies 1.5cm w najwyzszym punkcie (fotel mozna spokojnie wyjac nic nie jest przestawione)
3.otwory montazowe pod blotnik prawy przedni od gory jakos nie pokrywaja sie z tymi ktore sa w blotniku- malo tego sam blotnik trzeba troche dopchnac (tak z pol centymetra) zeby wogole mozna bylo go przykrecic
4.dach jest krzywy (podbity do gory) po stronie pasazera i o zgrozo w polowie ze szpachli (w okolo szyber dachu)
5.poniewaz jest szyber mam skorodowane miejsca pod lewa stopa kierowcy i prawa pasazera (piesc spokojnie wchodzi) i do tego wneke w bagazniku po prawej stronie

zastanawiacie sie zapewne dlaczego kupilem ta e 30 z dwoch powodow bo byla za 1000pln wygladala na w miare normalna i dziury w podlodze z przodu miala pod barankiem a krzywego dachu nie zauwazylem bo sie na ta fure szczerze mowiac napalilem a poniewaz to moj pierwszy taki zakup to tez za bardzo nie wiedzialem na co patrzec

suma sumarum blad zrobilem ale chce z niego wyjsc i w ramach wolnych wieczorow remontuje to autko tylko potrzebuje troche pomocy z waszej strony bo chce zrobic z niej moze nie lalke ale zeby wygladala

prosze odpuscic komentarze typu spal utop bo sie nie oplaca nie w tym rzecz nie mam po prostu co robic w wolnych chwilach wiec stad ten zakup i zamiar doprowadzenia do stanu uzywalnosci mialo to byc do lekkich poprawek a sie okazalo ze jest bardziej ambitnie

pozdrowionka
Ostatnio edytowano 29 cze 2008, o 22:10 przez k mil, łącznie edytowano 1 raz
k mil

Post numer:#2  Postprzez Arczi e30 » 29 cze 2008, o 18:18

remont takiego auta po przejściach jest bezsensowny ... ja bym jezdził i zbieral kase na taka w bdb stanie .. głownie blacharskim bo mechanike to zawsze mozna zrobić ..
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez k mil » 29 cze 2008, o 18:30

heh......wiesz Arczi kolega ostatnio kupil 320 w coupe dal 4500pln wygladala na igle ale.....zeby taka byla trzeba by wlozyc jeszcze 2000pln bo pod plastikami na progach ma czarna blache od rdzy blachy przy splywach od szyberka tez napewno zgnite jak u mnie i tez byla walona w tyl wiec po tym jego incydencie doszedlem do wniosku ze 1000pln za moja pchelke + 4000pln w remont budy i duuuuuzo wlasnej pracy powinno dac bardzo dobry efekt

ps.postaram sie przeslac jakies fotki niebawem bo opisywac to w sumie mozna i kazdy sobie to inaczej wyobrazi
k mil

Post numer:#4  Postprzez ardim » 29 cze 2008, o 18:45

to szukaj zdrowej budy, i skoro masz wiele wolnego czasu przekładaj graty do nowej budy. Bo szkoda czasu i nerwów na rzeźbe w tej Twojej budzie.
ardim

Post numer:#5  Postprzez luzi » 29 cze 2008, o 18:50

popieram kolegów,narazie jeździj tylko uważaj tym co masz i zbieraj na jakąś e30 w dobrym stanie albo sama buda z jakiejś 320 325 bo silnik masz i za ten czas możesz coś z nim porobić
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez Arczi e30 » 29 cze 2008, o 18:53

ale ja tylko odpowiadam na twoje przedstawienie sytuacji .. dla mnie skoro nieda sie czegoś doprowadzić do stanu oryginalności to lepiej zepchnąć i szukać takiej która sie da .. co można zrobić z poprzestawiana buda .. chyba nic ..

kolega to moze i za 15tys kupić w kiepskim stanie .. ale co mnie to interesuje kazdy ma wolną stopę w tym co kupi ...

Ja moge znalesc taka w bdb stanie .. podkreslam blacharskim bo mechanike mozna zrobić zawsze za 3000zł
Obrazek
Arczi e30
Profesor

Post numer:#7  Postprzez ZTJ » 29 cze 2008, o 19:40

Szukaj e30 z dobrą budą ale np. uszkodzonym silnikiem. Następnie pobawisz się w przekładkę i będziesz miał jeszcze kupę części na zapas.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez Waski » 29 cze 2008, o 20:17

szukaj zdrowej budy i przekładaj wszystko szukaj cierpliwie a za grosze takową znajdziesz
pytaj handlarzy częściami oni to zwożą i rozbierają a budy najczęściej tną na kawałki i oddają na złom
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx

Post numer:#9  Postprzez DavMc » 29 cze 2008, o 20:49

dokładnie samą budę z szybami i zawiechą można za 500zł wyrwać
DavMc
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez k mil » 29 cze 2008, o 20:59

Arczi spokojnie nie odbieraj mojej wypowiedzi jako jakis atak na Ciebie po prostu poniewaz to taki pierwszy powazny projekt w moim wykonaniu wiec z wielu rzeczy nie zdaje sobie sprawy a ze jestescie Wy napewno bardziej doswiadczeni wiec chcialem zasiegnac opinii

wychodzi jasno szukac budy ale tak jak patrze w sumie tylko na allegro to takich brak a jak sa to z szybrem a takiej nie chce (chyba wiadomo dlaczego)

mam do was w zwiazku z tym mala prosbe gdybyscie znali kogos kto ewentualnie mialby gola kaste w sedanie bez szyberdachu naprawde godna polecenia z mazowsza to prosze o info

z gory dziekuje
k mil

Post numer:#11  Postprzez marcin77 » 29 cze 2008, o 21:40

k mil napisał(a):wychodzi jasno szukac budy ale tak jak patrze w sumie tylko na allegro to takich brak a jak sa to z szybrem a takiej nie chce (chyba wiadomo dlaczego)

Troszkę się uprzedziłeś i nawet to rozumiem, bo moja poprzednia buma miała podobny problem- ktoś wymieniał dach i odpływy z szyberka były ucięte fleksem w połowie długości słupków, więc w środku po deszczu była totalna obora, ale teraz też mam szyber i nie ma z nim żadnych problemów. Założenie, że szyber jest bee jest błedne, natomiast co do kasty to zgodzę sie z przedmówcami, szukaj gołej budy i przekładaj. Mechanika jest naprawialna, zniszczone nadwozie niestety nie...
marcin77
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez k mil » 29 cze 2008, o 21:46

To jeszcze poprosze o pare wskazowek na co zwracac uwage (o odplywach z szybru juz wiem) przy zakupie nowej budy napewno wasze doswiadczenia przydadza sie nie tylko mnie.....i naprawde jesli jest na forum ktos kto ma lub moze miec bude koniecznie w sedanie i najlepiej bez szyberka to prosilbym o kontakt

pozdrowionka
k mil

Post numer:#13  Postprzez Arczi e30 » 1 lip 2008, o 08:48

można kupić TANIĄ i w dodatku zadbaną e30-tke .. np. ta pięknie wyglada na zdjeciach ciekawe jak w realu

http://moto.allegro.pl/item392578269_bmw_e30.html
Obrazek
Arczi e30
Profesor

Post numer:#14  Postprzez k mil » 4 lip 2008, o 23:45

ok dzieki chlopaki za przemowienie do mojego pustego lba od dzis stalem sie posiadaczem ori m-technika-1 z 84roku czarny srodek full elektryka i wogole szal :)
k mil

Post numer:#15  Postprzez Arczi e30 » 5 lip 2008, o 11:07

k mil napisał(a):ok dzieki chlopaki za przemowienie do mojego pustego lba od dzis stalem sie posiadaczem ori m-technika-1 z 84roku czarny srodek full elektryka i wogole szal :)

dawaj foty w dziale galeria !!

ale i tak gratki :cool2:
Obrazek
Arczi e30
Profesor

Następna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo