[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Tylna pod?u?nica mocowanie spr??yny

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Tylna podłużnica mocowanie sprężyny

Post numer:#1  Postprzez algrab » 27 lip 2015, o 00:08

Dzisiaj przy próbie zmiany tylnych spręzyn spotkałem się z widokiem który nieco mnie zmroził. Zauważyłem że odkleja się ten talerzyk z cyckiem który trzyma od góry sprężynę, rusza się to cholerstwo jak brechą sprężyne na wahaczu tam podnoszę. Wygląda na to że talerzyk nie wjechał jeszcze w podłużnicę, ale musiałbym porównać z drugą stroną jak tam jest. I teraz pytanie co dalej, bo mam takie wrażenie że zbliża się złomowisko. Nie wiem mam odłupać to do końca, czyścić tam jakoś i spawać? Bo to już bardziej pachnie warsztatem blacharskim a migomatu nie mam (zwykła besterka). Robić to jakoś czy takie uszkodzenie dyskwalifikuje karoserie definitywnie?
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44

Re: Tylna podłużnica mocowanie sprężyny

Post numer:#2  Postprzez howbiee » 27 lip 2015, o 15:16

Ludzie ludzi robią, także wszystko jest do ogarnięcia. Ja u Siebie miałem przeżartego grzybka a po rozszlifowaniu cały talerz musiałem wiciąć, obczyścić do gołego, powycinać ładnie no i dorwałem zdrowe mocowanie z szerokiej lampy, blacharz mi to wspawał i jest dobrze.
howbiee
Moderator

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Silnik: m20b20

Post numer:#3  Postprzez algrab » 28 lip 2015, o 01:50

Jestem pewny że jak zdejme sprężynę to zejdzie ona razem z tym grzybkiem.
Poza tym widzę takie "podpęknięcia" na podłużnicy przed i za talerzykiem jakby poddawała się podłużnica i talerzyk wjeżdzał do niej, ale być może to tylko spękania konserwacji (tak sie pocieszam jak głupi)

Potem przy zakładaniu to chyba butaprenem to posmaruje albo jeszcze lepiej na ślinę :mad2: Wszystko mi opadło łącznie z rękami :mad2:
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44

Post numer:#4  Postprzez Uki » 28 lip 2015, o 17:11

Wszystko do zrobienia walczyliśmy z tym ostatnio wszystko dorabiane i powiem tak nie ma śladu :D
Uki

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo