[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Regulacja szyberdachu

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Regulacja szyberdachu

Post numer:#1  Postprzez CmK » 28 wrz 2015, o 09:13

Witam, czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak go wyregulować? Poskładałem szyberek niby działa poprawnie ale jedna strona wysuwa się za póżno. Próbowałem się jakoś domyśleć patrząc po mechaniźmie no ale ni huhu :)
CmK

Re: Regulacja szyberdachu

Post numer:#2  Postprzez HNT126 » 16 paź 2015, o 00:48

Sam jestem na podobnym etapie. Poskładałem szyberdach ze wszystkimi listewkami itd itp, tyle że mam elektryczny silniczek, który nie daje rady ruszyć szybra. Nie sądzę by była to wina silniczka, wcześniej działał dobrze. Drugi, który dokupiłem też nie jest w stanie sobie poradzić więc wygląda, że to konstrukcja szybra daje taki opór.
Za pomocą klucza imbusowego jestem w stanie go ruszyć, teoretycznie chodzi równo, ale powinien chodzić z silniczkiem...
Linki w każdym razie działają u mnie równo. Powinno wystarczyć ich równe ustawienie przy zdjętym napędzie (a dokładnie wypiętej zębatki spomiędzy linek) i założenie napędu po wyregulowaniu linek.
" silnik to nie Mc Donald, olej trzeba wymieniać! ";)

Mój czarny Touring:
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?f=67&t=6953

Obrazek
HNT126
Student

Moje BMW: 325iA
Nadwozie: Touring
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 316iA
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#3  Postprzez davor » 22 paź 2015, o 09:19

HNT126 napisał(a):Sam jestem na podobnym etapie. Poskładałem szyberdach ze wszystkimi listewkami itd itp, tyle że mam elektryczny silniczek, który nie daje rady ruszyć szybra. Nie sądzę by była to wina silniczka, wcześniej działał dobrze. Drugi, który dokupiłem też nie jest w stanie sobie poradzić więc wygląda, że to konstrukcja szybra daje taki opór.
Za pomocą klucza imbusowego jestem w stanie go ruszyć, teoretycznie chodzi równo, ale powinien chodzić z silniczkiem...
Linki w każdym razie działają u mnie równo. Powinno wystarczyć ich równe ustawienie przy zdjętym napędzie (a dokładnie wypiętej zębatki spomiędzy linek) i założenie napędu po wyregulowaniu linek.

hey
co prawda nie jestem w stanie nic podpowiedzieć, ale też jestem w TG i mam elektryczny szyber, więc jak być chciał coś podejrzeć jak to wygląda to jeszcze przez chwilę, dopóki nie zazimuje auta, służę pomocą
pozdro
davor

Post numer:#4  Postprzez HNT126 » 24 paź 2015, o 11:29

davor napisał(a):
HNT126 napisał(a):Sam jestem na podobnym etapie. Poskładałem szyberdach ze wszystkimi listewkami itd itp, tyle że mam elektryczny silniczek, który nie daje rady ruszyć szybra. Nie sądzę by była to wina silniczka, wcześniej działał dobrze. Drugi, który dokupiłem też nie jest w stanie sobie poradzić więc wygląda, że to konstrukcja szybra daje taki opór.

hey
co prawda nie jestem w stanie nic podpowiedzieć, ale też jestem w TG i mam elektryczny szyber, więc jak być chciał coś podejrzeć jak to wygląda to jeszcze przez chwilę, dopóki nie zazimuje auta, służę pomocą
pozdro

Hejka. Wybierasz się może do Zabrza na noc klasyków? Tam moglibyśmy się spotkać i może coś bym podejrzał ;)
" silnik to nie Mc Donald, olej trzeba wymieniać! ";)

Mój czarny Touring:
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?f=67&t=6953

Obrazek
HNT126
Student

Moje BMW: 325iA
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 316iA
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#5  Postprzez davor » 25 paź 2015, o 12:01

HNT126 napisał(a):
davor napisał(a):

hey
pozdro

Hejka. Wybierasz się może do Zabrza na noc klasyków? Tam moglibyśmy się spotkać i może coś bym podejrzał ;)

W sumie dopiero teraz się dowiedziałem, że jest taka impreza, ale i tak nie dałbym rady. Jak coś pisz na PW i jakoś się dogadamy. pozdro
davor

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo