[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

woda w srodku od strony kierowcy

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

woda w srodku od strony kierowcy

Post numer:#1  Postprzez Iro » 25 cze 2007, o 20:37

Kierowcy Najlepszych Aut Pod Sloncem.
POMOCY!!!
A sprawa wyglada tak:
1.Od strony kierowcy z przodu, zbiera sie woda na podlodze, zazwyczaj po myjni albo po deszczu.
2.Wykluczyc mozna dziory w podlodze ktorych nie ma!!! na 100%
3.Odkrecilem wycieraczke wyjalem kratke wlotu powietrza do wiatraka i ... nalalem wody.
Wprawie wszystko splynelo otworami i przez nadkole gdzie powinno splywac lecz czesc nie duza zaledwie troszke, znalazlo sie w srodku!!!
4.Bunia nie byla bita wiec jakies tam nie prawidlowe splywy wody wykluczam.

Jak ktos wie cokolwiek na ten temat pomocy!!!
Iro

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 25 cze 2007, o 21:16

byc może (jeśli masz szyber) mogą byc zapchane odpływy ,są to takie otworki w każdym rogu szybra , długi sztywny drut i sprawdzic ich drozność .
albo rozbebeszyc troszke kokpit ( tunel srodkowy, osłonki głosników, dolną obudowe deski) wykrecic fotel dla wygody jeden w środku obserwuje a drugi leje woda
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Strzelba » 25 cze 2007, o 23:07

a w jakiem stanie masz podszybie moze poprostu woda dostaje sie pod uszczelka
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez Iro » 26 cze 2007, o 15:30

to nie szyba i nie szyberdach.
Nacieklo troche wody jak lalem przez kratke wlotu powietrza do wiatraka a reszta splynela otworem przez nadkole i gdzies otworem po srodku:(
Iro

Post numer:#5  Postprzez jackx-36 » 26 cze 2007, o 16:14

to w takim razie nie trzyma juz uszczelka łączącas nagrzewnice z karoserją, można to zrobić ale jest od wałka roboty.
sama uszczelka kosztuje w ASO cos ok.50zł.
przedmiot nr.3 na schemacie
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=35

P.S.
ceny które sa tam podane w $ sa to ceny faktyczne +/- 10-20zł
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez Iro » 26 cze 2007, o 17:59

a moze ze strony dmuchawy silikonu :cen: i zrobic taka goreczke to bedzie wszystko splywac.Hm.. uszczelka pod nagrzewnica moze i tak, ale by woda ciekla przez otwory wylotowe na nogia to gdzies pod tapicerka a ze strony srodka-tunelu skrzyni i walu sucho :idea:
Iro

Post numer:#7  Postprzez Mlody » 20 paź 2007, o 19:55

No i co ? Odkryles skad ciekla woda ?
Mlody

Post numer:#8  Postprzez Iro » 20 paź 2007, o 20:04

O człowieku to post z końca czerwca :duh: ale wiadomo skąd. Jak ma się całą podłoge i tunel i dobrą pompę sprzęgłato:
1. walnięte podszybie, popękało (korozja)
2. Dziury w progach po podnośnikach( tamtędy koło napiernicza wode do progów i przez otwory do środka wbija)
3.zaślepki w podłodze nie sąszczelne.
W moim przypadku to było 1 i 2.
Iro

Post numer:#9  Postprzez miki » 20 paź 2007, o 20:12

IRO a u mnie woda do srodka przez podszybie nie wali a widziales co tam sie dzieje
miki

Post numer:#10  Postprzez Iro » 20 paź 2007, o 20:23

Tak miki ale jeżeli tam gdzie masz wloty powietrza i mechanizm wycieraczek, naleci wody to następnie przez rowki jest odprowadzana do nadkola, jeżeli te rowki zkorodują to powstaje szpara (tam gdzie się kończy wygłuszenie od środka na podszybiu i woda nawala do środka), akurat tam Miki masz jeszcze nie zgnite ale reszta to szpula drutu z migomatu pujdzie sie trzaskać na twojej wąskiej lampie, ale :cool2: że podjełeś się tej roboty, uratowałeś jeden z niewielu już sostałych e30 z tej daty
Iro

Post numer:#11  Postprzez miki » 20 paź 2007, o 20:28

beda wstawione z szerokiej lampy drugie fartuchy nawet ten sam kolorek wiec nie bedzie tak zle
te auto robie dla siebie tylko i wylacznie
oby tylko blacharz sie nie pruł za mocno jutro ze mialo byc wszytsko zdjete
miki

Post numer:#12  Postprzez Mlody » 20 paź 2007, o 23:16

Dzieki za info, a czytalem tez ze moze byc tez cos zwiazane z nagrzewnica :roll:

Iro napisał(a):O człowieku to post z końca czerwca :duh: .

No i :mad2: Napisac nowy temat zle :roll: Uzyc szukajki i odezwac sie w temacie w ktorym ma sie pytanie tez zle...

To co mialem niby zrobic :?: :shock:
Mlody

przecieka moja beatka

Post numer:#13  Postprzez bombel » 25 paź 2007, o 09:33

witam mam problem a mianowicie przecieka mi moja e30 woda leje sie po tym gownie do otwierania maski i leci tak jakby z pod szyby ale tylko przecieka jak jest mocna ulewa probowalem lac woda po szybie ,szyberdachu, wlocie powietrza i nic ... dzieje sie to tylko jak mocna pada niemial ktos podobnej sytuacji ??z gory wielkie dzieki
bombel

Post numer:#14  Postprzez marcin77 » 25 paź 2007, o 10:33

Miałem podobnie, okazało się że po wypadku był uszkodzony odpływ z szyberdachu który idzie w słupku,dywany jeden gnój.... Trzy dni suszyłem. Sprawdź klin w uszczelce szyby,ja miałem nie ori, jakiś :cen: wstawił z poloneza no i ciekło.
marcin77
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#15  Postprzez wojtastar » 16 lut 2008, o 18:45

Witam ,mam niestety to samo . Woda zbiera nie się pod nogami od strony kierowcy .
Ja wyszperałem ze mam przegniły tunel odprowadzający wodę z pod szyby i jeszcze miałem dziurę między nadkolę a bezpiecznikami , to zrobiłem ale część wody dalej przedostaje się To samo jest od strony pasażera , woda zbiera się czasami w schowku a powód jest ten sam , przegniata blacha nad nadkole , ciężko to zauważyć bo potrzeba sobie lampką przyświecić.
wojtastar

Następna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo