[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Nadkola tylne - pytanie

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Nadkola tylne - pytanie

Post numer:#1  Postprzez Majkel82 » 27 cze 2007, o 20:17

Hello,
mam pytabie odnośnie nadkoli wewnętrznych w e30. Wiem, że napewno ten temat już wiele razy się przewijał ale nie mogę nigdzie znajść konkretnych odpowiedzi, dlatego zapytam sięraz jeszcze.
Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem m42b18 :D . Niedługo po kupnie okazał się, że z tyłu beci nie ma wewnętrznych nadkoli (tych plastikowych). Jakie był moje zdziwienie gdy po dłuższym poszukiwaniu i pytaniu u znajomego sprzedawcy okazało się, że e30 nie było wyposażone w nadkola z tyłu. Znajomy sprawdzał nawet w oryginalnym katalogu bmw, czy ten element jest wogóle dostępny ale podobno go nie było :cry: .
Nadkola są całe szczęście dobrze zabezpieczone ale na zimę chciałbym jakoś te nadkola założyć kurde tam.
Jak to jest w Waszych furach, macie te nadkola?
Więc proszę o pomoc, da radę założyć czy nie da? :roll:
pozdro
Majkel82

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 27 cze 2007, o 21:14

u mnie nie ma tylko sa przednie i to wszstko i nie wiem czy bedzie gdziekolwiek mozliwe dokupienie nawet jakis przywaciarskich wyrobow
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez Majkel82 » 27 cze 2007, o 22:13

oka, dzięki wielkie. Czyli zostaje dobrze zakonserwować.
Majkel82

Post numer:#4  Postprzez Monika » 27 cze 2007, o 23:26

Ciekawe bo ja własnie sprawdziłam i mam plastykowe tylne nadkola ( to skąd sie tam wzięły jak nie było w oryginale)?
Monika

Post numer:#5  Postprzez Strzelba » 27 cze 2007, o 23:29

Monika napisał(a):Ciekawe bo ja własnie sprawdziłam i mam plastykowe tylne nadkola ( to skąd sie tam wzięły jak nie było w oryginale)?

mozliwe ze dopiero po ktoryms roku montowali seryjnie
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#6  Postprzez PaWeLeK_E30 » 27 cze 2007, o 23:38

ja mam tylko z przodu. Z tyłu blacha, ale dobrze zabezpieczona :D Przynajmniej nie ma się gdzie błota gromadzić i zawsze można dobrze wszystko wypłukać przy myciu auta, a jak jest plastik to różnie bywa :D
Przed chwilą sprawdzałem na realoem i nie widzę, żeby na tył plastikowe nadkola były.
PaWeLeK_E30

Post numer:#7  Postprzez Monika » 27 cze 2007, o 23:47

Możliwe, że jest to zwiazane z rocznikiem bo w coupe nie ma.
Monika

Post numer:#8  Postprzez Rekin » 28 cze 2007, o 21:46

:twisted: Umnie w coupe jest od strony wlewu takie małe nadkole-osłona plastikowa.A z drugiej strony nie raczej nie .Grubą warstwe nałozyc bitexu i bedzie bdb :cool2:
Rekin

Post numer:#9  Postprzez Majkel82 » 29 cze 2007, o 21:21

Raz jeszcze dzięki Wam wszystkim :mrgreen:
Teraz to już wszystko jasne.
Majkel82

Post numer:#10  Postprzez PaWeLeK_E30 » 30 cze 2007, o 20:55

Rekin, u mnie w Touringu przy wlewie jest również taki plastik :D no ale to nie nadkole
PaWeLeK_E30

Post numer:#11  Postprzez jackx-36 » 30 cze 2007, o 21:49

przejrzałem całe ETK we wszystkie możliwe rodzaje dawozia i wersje narodowościowe , i nigdzie w żadnej wersji nie wystepowało coś takiego jak dodatkowe, plastikowe osłony wewnątrz nadkola tak jak ma to miejsce na przedniej osi :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#12  Postprzez Monika » 30 cze 2007, o 22:06

to skąd je mamy :?:
Monika

Post numer:#13  Postprzez jackx-36 » 30 cze 2007, o 22:11

Monika napisał(a):to skąd je mamy :?:

"my" to znaczy kto ? wątpie zebys z tyłu miała oryginalne palstikowe osłony nadkola , ale zawsze jest jakies ale :D wszystko jest mozliwe , jak masz to foty i pokaz na forum :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#14  Postprzez piotreek e-30 » 2 lip 2007, o 18:22

Takie nadkola są do kupienia w większości sklepów mtoryzacyjnych. Koszt ok 30zł za sztuke. Jeżeli ktoś bychciał mam takie dwie sztuki na sprzedanie za 30zł za 2 nadkola. Nowe nie używane.
piotreek e-30

Post numer:#15  Postprzez Majkel82 » 2 lip 2007, o 19:35

piotreek e-30 napisał(a):Takie nadkola są do kupienia w większości sklepów mtoryzacyjnych. Koszt ok 30zł za sztuke. Jeżeli ktoś bychciał mam takie dwie sztuki na sprzedanie za 30zł za 2 nadkola. Nowe nie używane.

:P Masz na myśli tylne nadkola?
Bo ja z chęci abym wziął. Tylko czy jak nie miałem oryginalnie to można je bez problemu zamontować?
Majkel82

Następna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo