[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

listwy boczne

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

listwy boczne

Post numer:#1  Postprzez MRC87 » 13 sie 2007, o 01:08

mam pytanko, mam "chromowane" listwy boczne te na okolo dzwi i chcialbym zmienic je na czarne czy jakos odchromowac ;P czy jest taka mozliwosc? trzeba kupic nowe czy mozna jakos to zalatwic ? :)

pozdr.
MRC87

Post numer:#2  Postprzez Menl » 13 sie 2007, o 08:20

mozesz poszukac calych czarnych od kogos kto ma cala na czesci . jak bedziesz potrzebowac instrukcji jak je zdjac to pisz bo przechodzilem przez to .
mozesz tez potraktowac swoje porzadnie papierami sciernymi np.400 i trysnac lakierem matowym.
Wrona ma sposob aby calkowicie usunac chrom traktujac to jakims kwasem :wink:
Menl

Post numer:#3  Postprzez Monika » 13 sie 2007, o 10:53

ale papier ścierny bardzo dobrze działa, kolega zrobił i nic się nie różni od prawdziwej sl, tylko wiadomo jak we wszystko co sie robi przy naszych autkach trezba włożyć całe serce w pracę.
Powodzenia
Monika

Post numer:#4  Postprzez MRC87 » 13 sie 2007, o 11:33

chyba pobawie sie tym papierem i lakierem bo przy okazji oskrobie tez nerki :D

zatem prosze o podanie jakiego papieru najlepiej uzyc i czy trzeba to zamalowac lakierem jesli tak to jakim + instrukcje zdjecia tych listewek :D

pozdrawiam:)
MRC87

Post numer:#5  Postprzez Menl » 13 sie 2007, o 14:35

gorna dluga listwe zaczynasz zdejmowac od tej gornej spinki nad tylna szyba.dalej zdejmujesz ja w strone lusterka.delikatnie zeby jej za bardzo nie powyginac. jak bedziesz pozniej to zakladac to i tak wszystko sie naprostuje.
krotka litewke tylna wyciagasz z kilku wbijanych plastikowych kołków, mocniej trzeba pociagnac i wyjdzie.
dolna listewka w drzwiach kierowcy i pasazera oczywiscie jest do wyciagniecia od dolu do gory tez na blaszanych zapinkach. najlepiej opuscic szybe i podwazyc czyms do gory od srodka.trzeba odkrecic lusterka.minuta roboty.
najwiekszy problem jest z tylna listewka pod szyba-ta pozioma jak poprzednia . jest ona przymocowana na 2 nity.chyba ze masz beemke 4d.

papier najlepiej wodny 400 lub troche grubszy , ale nie za gruby aby za mocnych rys nie porobic.
spray zwykly ,czarny matowy.mozna walnac ewentualnie podklad.
Menl

Post numer:#6  Postprzez Monika » 13 sie 2007, o 14:50

I jeszcze jedno jak jest to coupe to z obramówką wokół bocznych tylnych szyb może byc kłopot u mnie wymiana zakończyła sie wizyta u szklarza i wyjmowaniem całych szyb ( nie daliśmy rady sami włożyć )
Monika

Post numer:#7  Postprzez MRC87 » 13 sie 2007, o 15:14

mam 4d takze raczej nie powinienym miec klopotu dzieki za pomoc :)
MRC87

Post numer:#8  Postprzez Menl » 13 sie 2007, o 15:27

Moniko , w szerokiej lampie nie trzeba tych ramek ruszac bo sa czarne, tylko w waskiej lampie sa w chromie.
Menl

Post numer:#9  Postprzez Piter » 13 sie 2007, o 17:57

Ja sam robiłem shadow line i czarną nerkę. Najpierw papierem wodnym (w sklepach z lakierami są) potem trysnąłem podkładem i na końcu lakier mat. Wygląda dobrze nic nie odpryskuje.
Piter

Post numer:#10  Postprzez Monika » 14 sie 2007, o 00:13

Menel, ee :nienie: ja mam szeroką lampę i były chromowane i niestety tak jak napisałam imprezka skończyła się u szklarza :mad2:

[ Dodano: 14-08-2007, 00:14 ]
Piter, właśnie o Tobie myślałam jak pisałam o malowaniu :D , potwierdzam wyszło świetnie
Monika

Post numer:#11  Postprzez Jacek » 14 sie 2007, o 13:18

podkład musi byc :!: żeby za chwilę nie trzebabyło malowac od nowa...
Jacek

Post numer:#12  Postprzez Strzelba » 15 sie 2007, o 18:40

Jacek napisał(a):podkład musi byc żeby za chwilę nie trzebabyło malowac od nowa...

a na nerkach najlepiej podklad do plastikow
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE