Zaczynając od podwozia:
Zdjąłem listwy progowe no i okazało sie , że nie jest tak najgorzej. Nie ma rdzy na wylot, ale jest kilka miejsc ktore chciałbym zabezpieczyć. Poprzedni właściciel zamalował to prawdopodobnie Bitgumem, ale chciałbym to zedrzeć i zabezpieczyć to jeszcze raz po swojemu, żeby być pewnym co i jak.
Z przodu, zaraz za przednim kołem, na początku progu, od spodu jest taki kwadrat i tam jest nie ciekawie. Jest to troche pordzewiałe, że można paznokciem zeskubywać płatki rdzy. Jest tam też jakaś dziura, której chciałbym sie pozbyć.
1. Czy dziure najlepiej byłoby zaspawać, czy można ją obedrzeć z rdzy i czymś zalepić?
2. Jak potraktować stary bitgum, żeby zszedł?
3. Gdzy już np. szczotką drucianą pozbędę sie wiekszości rdzy , ale napewno troche jej zostanie, to jak dalej postepować? Co kupić? Jakiś podkład? Mase uszczelniającą? Baranek?
Prosze o wytłumaczenie jak dziecku jakich preparatów najlepiej byłoby użyc i w jakiej kolejności.
Oto kilka zdjęć:
Nadwozie:
Jak zabrać sie za zaprawki na nadwoziu? Jestem w stanie bez profesjonalnych warunków zrobić zaprawki tak aby nie raziły w oczy za pomoca spray'u , ktror dorobia mi w mieszalni? A może jest na to inny sposób?
Dziekuje za wszystkie porady!
i jeszcze jedno, najważniejsze w sumie... Jak chcesz się pozbyć rdzy to nie możesz usunąć tylko części rdzy tylko trzeba się jej pozbyć w 100%. Nie używaj samej szczotki drucianej tylko weź papier ścierny i ręką zasuwaj albo flexem
nie ciebie jednego to czeka, za jakiś czas też to będę robił