[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

odciecie wtrysku

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

odciecie wtrysku

Post numer:#1  Postprzez pitbullpolen » 9 sie 2009, o 07:39

Czy ktos wie jak prawidlowo zrobic odciecie wtrysku przy silniku m10b18??

Zalozylem przekaznik na bialo-czerwonym kablu pod maska ktora dochodzi do przekaznikow na lewym kielichu i wszystko bylo niby ok. Ale przy ktorymstam kolejnym odpalaniu auto juz nie zaskakuje, musialem pozbyc sie przekaznika i kabel spiac spowrotem.

Drugie podejscie to przekaznik na kablu sterujacym wtryskami wychodzacym z kompa w schowku, czytalem tu na forum ze to tak prawidlowo jest no ale niestety, historia sie powtozyla.

Przekaznik jest nowy i dziala bez zazutu, juz nie mam pomyslu co tu jeszcze mozna wykombinowac.

Nie moge tez nigdzie na sieci znalezc schematu elektryki silnika od m10b18 wiec posluguje sie ta ogolnie dostepna od 325e a ona jednak troche sie rozni. Wiec jakby ktos mial schemacik....
pitbullpolen

Post numer:#2  Postprzez kamil.k » 9 sie 2009, o 09:51

musisz znalesc kable ktore ida bzpośrednio do wtryskow i wstawic przekażnik chyba na plusie bo wtryski sa sterowane masaale głowy sobie nie dam uciąsc i może trzeba zrobic odwrotnie ale chyba jest taka jak pisze.znajdz jakies forum lpg to tam pewnie sie dowiesz lepiej
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Nadwozie: -------
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#3  Postprzez pitbullpolen » 9 sie 2009, o 11:29

no tak tez wlasnie zrobilem na kablu wychodzacym z komputera. Wychodzi jeden groby a potem dzieli sie na 4. Problem jest w tym ze po kilku odpaleniach wszystko sie zawiesza i trzeba wypiac przekaznik, moze to jakis zly przekaznik mam, jutro do gazownika jade moze on mi cos pomoze :D
pitbullpolen

Powrót do LPG