Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
michalLbn napisał(a):Mam Pytanie, a w zasadzie kilka.
1. Czy uszkodzenie przepływomierza ma wpływ na pracę silnika na gazie? (zwykła instalacja lovato)
2. Do jakich obrotów sie kreci m 20 podczas jazdy? U mnie na benzynie i na gazie podczas jazdy ledwo da sie osiągnać 5000 obrotów i później coś tam jeszcze przerywa. Na luzie do prawie 7000. Jaka może być przyczyna. Ponizej 5000 jest wszystko ok.
3. Na benzynie obroty falują, czy przepływka do wywalenia? Silnik krokowy ok.
4 Auto ogólnie na benzynie i na gazie ma niesamowicie mało mocy. Każde 1.6 mnie objedzie.
Niewiem gdzie szukać bo silnik zapala, jadzie, ma szczelny dolot, nowe swiece.
Moze katalizator zapchany? Wiem ze tam jeszcze jest.
michalLbn napisał(a):1. Czy uszkodzenie przepływomierza ma wpływ na pracę silnika na gazie? (zwykła instalacja lovato)
michalLbn napisał(a):2. Do jakich obrotów sie kreci m 20 podczas jazdy? U mnie na benzynie i na gazie podczas jazdy ledwo da sie osiągnać 5000 obrotów i później coś tam jeszcze przerywa. Na luzie do prawie 7000. Jaka może być przyczyna. Ponizej 5000 jest wszystko ok.
ZTJ napisał(a):michalLbn napisał(a):1. Czy uszkodzenie przepływomierza ma wpływ na pracę silnika na gazie? (zwykła instalacja lovato)
To zależy, czy uszkodzenie jest mechaniczne (np. zablokowana klapa), czy też elektryczne. W pierwszym przypadku jak najbardziej może mieć to wpływ na pracę silnika na gazie, w drugim nie.
michalLbn napisał(a):Wiec dodam jaszcze ze podczas wilgodnych zdaża sie ze strzeli na gazie w dolot
ZTJ napisał(a):michalLbn napisał/a:
Wiec dodam jaszcze ze podczas wilgodnych zdaża sie ze strzeli na gazie w dolot
No to masz przy okazji przewody zapłonowe lub kopułkę do wymiany.
PiterOKL napisał(a):michalLbn, kable do wymiany

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość