[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

gaz strzela, silnik przerywa, PB tylko do 4k obrotów

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Post numer:#16  Postprzez mleszko » 7 sie 2009, o 14:18

Jeżeli na gazie chodzi źle, po wyregulowaniu itp, to nie jest to wina listwy.
mleszko
Inżynier

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b20
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 545i
Nadwozie: Sedan
Silnik: N62B44
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#17  Postprzez jawor735 » 26 lis 2009, o 01:33

Witam! Odgrzeje temat zeby nie pisac nowego.

Mam podobny problem ze strzelaniem! Otoz auto na zimym silniku chodzi dobrze na gazie jak i na benzynie. gdy sie rozgrzeje na gazie zaczyna strzelac ... strzela w momencie wkrecania silnika z niskich obrotow ( 800-1000) na wyzsze. Czyli np. przy ruszaniu badz przy wbijaniu biegu jadac na luzie. Przy strzale spada mi pewna gumka ( w zaznaczonym na zdjeciu miejscu ) ktora musze zalozyc z powrotem. Domniemam ze jest to zabezpieczenie przed uszkodzeniem przeplywki ? jesli sie myle to mnie pojedzcie :) Odpalam i jest dobrze do czasu kolejnego strzalu. Na benzynie te problemy nie wystepuja.

Obrazek
ZDJECIE ZOSTALO POZYCZONE BO NIE MAM OBECNIE JAK ZROBIC SWOJEGO SILNIKA ;)

Dodam ze dawno nie byly wymieniane swiece i tym sie sugeruje. Problem zaczal wystepowac od niedawna. Przed strzelaniem zdarzalo sie ze silnik przy przyspieszaniu przerywal lub pracowal nie rowno.

Prosilbym o pomoc w jakim kierunku mam isc. Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 26 lis 2009, o 01:41 przez jawor735, łącznie edytowano 1 raz
jawor735

Post numer:#18  Postprzez luzi » 26 lis 2009, o 01:35

kable,świece,szczelność dolotu-od tego zacznij.
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#19  Postprzez jawor735 » 26 lis 2009, o 19:31

zastanawia mnie czy moze byc tu taka sytuacja ze jest zla mieszanka gazu ?? Bo przeciez jesli na benzynie jest dobrze to teoretycznie swiece powinny byc tez wporzadku ? W przeciwnym wypadku byloby cos nie tak na benzynie tez ...
jawor735

Post numer:#20  Postprzez jakubmw » 26 lis 2009, o 19:41

kolego to po co pytasz na forum jak wiesz lepiej chyba niektorzy juz to przechodzili miedzy innymi ja tez zmieni caly uklad zaplonowy i jak palcem odjął odpal silnik w nocy i ciemnym miejscu i podnies maske zobaczysz jaka masz dyskoteke pod maska na kablach
jakubmw
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#21  Postprzez tigre0070 » 26 lis 2009, o 19:52

jawor735 napisał(a):zastanawia mnie czy moze byc tu taka sytuacja ze jest zla mieszanka gazu Bo przeciez jesli na benzynie jest dobrze to teoretycznie swiece powinny byc tez wporzadku ? W przeciwnym wypadku byloby cos nie tak na benzynie tez ...
Gaz , czy też jak wolisz LPG jest dużo bardziej wrażliwe na uszkodzenia układu zapłonowego niż benzyna
tigre0070

Post numer:#22  Postprzez jawor735 » 26 lis 2009, o 19:56

kolego jakubmw wcale nie sugeruje ze wiem lepiej , poprostu siedze i mysle co dolega i podsuwam pomysly. To ze sa zle , to wlasnie od tego jest forum zeby mi napisac iz sie myle.

Wiec podsumowujac mam zmienic kable i swiece i bedzie wporzadku tak ??
Ostatnio edytowano 26 lis 2009, o 20:05 przez jawor735, łącznie edytowano 1 raz
jawor735

Post numer:#23  Postprzez tigre0070 » 26 lis 2009, o 20:03

jawor735, zacznij od świec i kabli (wiem że kable kosztują ,ale trzeba i tak i tak)
tigre0070

Post numer:#24  Postprzez jawor735 » 26 lis 2009, o 20:06

ok. od jutra zaczynam dzialac. NApisze jak rezultaty.

Otworzylem maske w ciemnym miejscu kiedy silnik pracowal i faktycznie dyskoteka na kablach :) mozecie doradzic jakie kabelki sa dobre pod gaz ? bo tak patrze na allegro i w sumie jest pare rodzaji. Chcialbym tez zeby byly one w miare rozsadnej cenie ;D
jawor735

Post numer:#25  Postprzez luzi » 28 lis 2009, o 05:46

ngk,champion.moim zdaniem nie warto kupować innych tańszych,jak kupowałem swoją były prawie nowe sentech,po ponad pół roku dyskoteka :jum:
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#26  Postprzez jawor735 » 29 lis 2009, o 01:28

szczerze mowiac te przewody championa nie sa wcale drogie ;) wiec je zamawiam. mam nadzieje ze bedzie git :mrgreen:
jawor735

Poprzednia strona

Powrót do LPG