[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Demontaz LPG

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Demontaz LPG

Post numer:#1  Postprzez rfl2 » 27 maja 2010, o 14:55

Witam, jako ze chce usunac owa instalacje z mojej m10 mam pare pytan. Domyslam sie ze powinienem wymontowac, pojechac na przeglad gdzie to stwierdza oficjalnie i z tym kwitkiem wywalic z dowodu. I tu moje pytanie. Otoz mialem sie zglosic po :cen: homologacji do stako gdyz zagubilem swoj papier, a jest on niezbedny do przegladu auta z lpg. Ale w praktyce gdy juz zdemontuje gaz, jest tu auto bez instalacji wiec teoretycznie powinni mi zrobic przeglad bez wymagania homologacji. Co prawda w dowodze bedzie wbite, ale jak ma byc nie wbite skoro musza przegladnac zanim usune ; D Ktos wie jak to wyglada w praktyce? Zawsze to 5 dyszek zaoszczedzone za :cen:

a i wtrące jeszcze jedno pytanko - Czy cos grozi za jazdę bez lpg, mając je wbite w dowodzie?
rfl2
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez Cychu71 » 27 maja 2010, o 15:35

W sumie to jest tak że jak pojedziesz na przegląd z już zdemontowaną instalacją LPG to mówisz mu na początku ze instalacji nie ma on pewnie zajrzy pod maskę żeby się upewnić. Potem zrobi Ci normalny przegląd i jak wszystko będzie OK to wbije pieczątkę i wypisze papier do WK że gaz zostanie zdemontowany papier kosztuje około 50 albo 60 zł dokładnie nie pamiętam.

Co grozi za jazdę pewnie nic chyba że się przyczepi do nie zgodności stanu auta z tym co jest w dowodzie ale tego chyba nie sprawdzają tak dokładnie.
Cychu71

Post numer:#3  Postprzez rfl2 » 27 maja 2010, o 16:07

Dzieki, na forum diagnostow facet napisal ze robi tak samo tj zaleca czekac do konca waznosci okresowego badania technicznego, nastepnie je wykonuje i dodaje adnotacje o braku lpg.
rfl2
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do LPG