Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Sam jeździłem na tym dziadostwie i dopiero po wywaleniu zwężki odkryłem, że mam motor BMW pod maską. Jak Was nie stać na godziwe utrzymanie to kupcie sobie Fiaty Uno i nie psujcie wizerunku marki chociaż. Jakby któryś chciał to mam stary, odrapany, znaczek BMW na zbyciu. A jak już musicie koniecznie mieć BMW i chcecie po taniości to czemu nie macie E36? Tańsze w zakupie, w utrzymaniu, młodsze itd., a przynajmniej będziecie "trzymać poziom".jiGsaw napisał(a):Jak Was nie stać na godziwe utrzymanie to kupcie sobie Fiaty Uno i nie psujcie wizerunku marki chociaż
jiGsaw napisał(a): Instalacja drugiej generacji po prostu nie sprawdza się, nie da się wyregulować idealnie mieszanki, będzie za bogata albo za biedna (wtedy pseudooszczędności w postaci uszkodzonych podzespołów silnika), do tego wyższe spalanie, ryzyko wystrzału (papa przepływka za 200zł) i strata osiągów

MaDin napisał(a):zabafilip,
Miałem już kilka m40b16 i w każdej II generacje ale żadna nie paliła jak jej się podoba raz 11l/100km po trasie bez załadunku a innym razem 8,5l/100km też po trasie i też bez załadunku. Tym samym oszczędnym trybem jazdy w tych samych warunkach i tą samą trasą, więc uważam że jeśli m40b16 potrafi palić (tu podam najlepszy wynik spalania w mojej pierwszej bmw) 7,6 po trasie w ful załadunku to spalanie 11l jest chyba grubą przesadą ze strony tej instalacji.
Dodam,że zanim oddałem do zagazowania sprawdziłem na pb i wychodziła 6,5 pb po trasie w dwie osoby a jeśli pali mi 11l gazu to ta różnica jest ................. nie będę pisał jaka. Silnik na benzynie pracuje jak najbardziej oki a wiadomo podstawą dobrej pracy lpg jest dobry stan pb.
zabafilip,
Twoje spalanie na sekwencji to po trasie czy w mieście?
wojtaq napisał(a):pamiętajcie że jeśli pali mało gazu to nie można się cieszyć ponieważ wtedy pracuje na ubogo i wykańcza powoli się silnik
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość