[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Samodzielny montaż LPG

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Samodzielny montaż LPG

Post numer:#1  Postprzez luzi » 11 sty 2013, o 01:13

Witam, istnieje jakaś szansa "zalegalizowania" samodzielnie zamontowanej instalacji lpg? Słyszałem że z używana praktycznie nie ma takiej możliwości jedynie gdyby składało się na nowych częściach.
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez El Commandante » 11 sty 2013, o 01:50

u mnie za 250 gazownik wystawia taki papier . wystarczy tylko mieć aktualne papiery na butle reszta go nawet nie interesuje ,
jedz do gazownika pogadaj może u was tez się taki znajdzie :) Pamiętaj o bezpieczeństwie , żeby było szczelnie itp
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#3  Postprzez Icek » 11 sty 2013, o 08:19

Glownie serwisy nie godza sie na takie cos ze wzgledu na to ze odbierasz im robote i wychodza z zalozenia ze sam wlozyles to sobie sam wbijesz ale jak masz dojscia i dobrze posmarujesz to wszystko sie da zalatwic
Icek

Post numer:#4  Postprzez El Commandante » 11 sty 2013, o 08:55

czy ja wiem czy takie dojscia sa potrzebne ja zapytalem 2 gazownikow i obaj byli chetni . co im szkodzi wystawic kawalek papieru za 250 zl ;) zawsze moga sobei sprawdzic instalacje jak boja sie o swoja :cen: .
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe

Post numer:#5  Postprzez Devil474 » 11 sty 2013, o 12:10

Z tego co się orientuje potrzebna jest faktura na instalacje gazową i faktura na montaż. Oczywiście papiery na butle obowiązkowo. W Katowicach jest to dość ciężki temat.
Będziesz musiał ponieść koszty podatku, który warsztat musi odprowadzić od zarobku (montażu instalacji na którą musi wystawić fakture) + tyle ile gaziarz chce skubnąć do siebie
Devil474
Student

Moje BMW: 320i
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez pawels5 » 11 sty 2013, o 20:08

Jakie odbieranie chleba? Ilu ludzi będzie sobie montować samemu instalacje? To jest tak marginalny proceder, że gaziarze wolą zrobić nic i wziąć te 2-3 stówy, ewentualnie sprawdzą czy zgodnie ze sztuką, kwestia zagadania, no i papiery na butle obowiązkowo.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18

Post numer:#7  Postprzez Premierek » 11 sty 2013, o 20:14

a pytał się ktoś w ogóle ile założenie własnej instalacji u takiego gaziarza? u mnie gaziarz powiedział za założenie (papier też przy okazji) 250 zł, do tego powiedział, że musi być nowa butla. O sam papier nie pytałem ale szczerze mówiąc za 250 zł nie chciałoby mi się pierdzielić i jeszcze latać za papierkiem, za który też by trzeba coś wyrzucić.
Premierek

Post numer:#8  Postprzez luzi » 12 sty 2013, o 10:33

czyli nie powinno być tak źle :) dobrze zagdać ewentualnie jakieś %% lub $$ i można :) dzieki Panowie :)
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do LPG