Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!

Witam podczepiam sie pod ten temat poniewaz mam podobny problem:(. Betka to 320 m20b20 90r. Gaz strzela chodzi tylko na benzynie lecz nie dokonca. Trzeba krecic rozrusznikiem ok 10s przy czym dodajac lekko gazu zeby zapalil jak zaskoczy to obroty trzyma normalnie jest 800obr, lecz wkreca sie tylko tak do 3-3.5tys obr. po czym nastepuje huk i gasnie. Strzela albo w wydech albo w przeplywomierz:( i tak w kolo za kazdym razem.Po sprawdzeniu swiec okazuja sie cały czas zalane. Aha jechalem sobie tak ok 80km/h i samochod zgasł po kilku probach odpalil i wlasnie tak sie zachowuje. Czy ktos z was spotkal sie z takim problemem? w czym tkwi przyczyna??
matisik napisał(a):ja kupiłem świece NGK V-Line za 44zł w normalnym sklepie, więc taniej niż na allegro

I znow pytanie w czym moze tkwic problem? moze od tych wybuchow cos sie poprzestawiało lub cos?? Dzięki za przydatne info:):)manniak16 napisał(a):na benzynie kreci do jakis 5 tys moze troszke wiecej i zajmuje to ok 8-10 sekund
ZTJ napisał(a):manniak16 napisał(a):To objawy charakterystyczne dla rozwalonego przepływomierza, co jest w Twoim przypadku bardzo prawdopodobne (przez te strzały).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości