Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
) i pali na trasie 8,5l/100km.miki napisał(a):pk a stan samego parownika chyba tez ma cos do tego?
ja z drugiej strony też jestem zdziwiony że między jazdą spokojną a butowaniem nie ma dużej róznicy w spalaniu... przy spokojnej jeździe moje 320i na full butli 50L robi jakieś 280-290km, a jak ostatnią butle pilowałem praktycznie co chwile 5-6k obr to przejechałem tylko 35km mniej... matisik napisał(a):gadałem z gazownikiem, niestety jest na urlopie wiec tylko rozmowa telefoniczna. Powiedziałem mu że auto pali 2x wiecej LPGu niż powinno, zapytał sie czy nie ucieka mi płyn chłodniczy a ja na to że nie, ale dzisiaj patrze a tam mniej płynu niż było... jaka część instalacji LPG może wciągać wode?

wprawdzie i czym innym ale przy okazji niejako na chwile zeszlismy na temat ubywajacej wody. przyczyn jak wiadomo moze byc kilka ale najtrudnijesza do zlokalizowania jest gdy woda ucieka pod cisnieniem podczas pracy silnika i gdy jest rozgrzana od razu praktycznie wyparowuje i wtedy nie zauwazymy wyciekow itp tak wiec warto czasem rozgrany juz silnik i pracujacy dokladnie obejrzec czy aby gdzies delikatnie nie znika woda moze np z niedocisnietych lub poluzowanych opasek na wezach....Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości