[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

sekwencja stag 300

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

sekwencja stag 300

Post numer:#1  Postprzez Waski » 17 kwi 2009, o 17:13

witam mam pytanie do posiadaczy
jak wam się sprawuje owa instalacja
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 17 kwi 2009, o 18:35

2 lata eksploatacji , normalne przeglądy serwisowe , ŻADNYCH PROBLEMÓW ale dobra instalka to tylko połowa sukcesu , druga połowa to dobry fachowiec od montazu
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez blackphantom » 17 kwi 2009, o 18:41

yo

jakieś 3 lata mam ta elektronike w e36 m52b20 (bo stag 300 to tylko komputer sterujący) jeżeli reszta komponentów zostanie dobrze dobrana do mocy silnika to stag spokojnie ogarnie sterowanie tym wszystkim :cool2:

ale tak jak napisal jackx-36 dobry montaż to podstawa calej zabawy !! !! !! inaczej to nie ma sensu

pozdro
E30 trailer ... http://www.youtube.com/watch?v=SJA_E7gjgQk
e30 mix tape classic project short movie -> http://www.youtube.com/watch?v=R_S-SVFCukM
Być człowiekiem to powód do dumy lecz także do wstydu !! !! !!
blackphantom
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez Menl » 17 kwi 2009, o 18:56

ja mam u siebie taka i jest ok, nie zachwalam ale tez nie narzekam. narazie po poprzednim wlascicielu zmienilem cewki z zoltych na czerwone, wymiana dysz na inna srednice, czeka mnie wymiana na grubszy przewod miedziany i poprowadzenie cewek blizej wtryskiwaczy.
Menl

Post numer:#5  Postprzez Waski » 17 kwi 2009, o 20:11

robię około 1tys km miesięcznie i mnie powoli zżera benzyna a nie chce kupować i wkładać 1/2 generacji za 2.500 kompletna instalacja + wlew pod klapką :) to chyba się kala/ a za zaoszczędzona kasę na pb jakieś tajle se włożę do buni
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Post numer:#6  Postprzez Menl » 17 kwi 2009, o 22:19

na dobrej sekwencji nie bedziesz mial spadkow mocy, nie bedziesz mial wzrostu spalania, nie bedziesz mial strzalow i wybuchow, nie bedziesz mial smrodu gazu w srodku i na zewnatrz...same plusy.
Menl

Post numer:#7  Postprzez Waski » 17 kwi 2009, o 23:23

no właśnie dla tego się zdecydowałem na sekwencje tylko chciałem usłyszeć opinie :)
bo rzadko kto zakłada do auta gaz o wartości połowy samochodu :D

Waski
Profesor

Post numer:#8  Postprzez Menl » 17 kwi 2009, o 23:27

czasami lepiej dac wiecej kasy ale za to miec wlasnie lepsze osiagi niz na zwyklym gazie, miec to samo spalanie co na pb, nie miec smrodu zagazowanego poloneza w srodku i na zewnatrz...itd itd.
Niektorym to nie przeszkadza i zakladaja np. do E36 M50 lub e39/E34 M50 zwykle instalacje wzgledem kosztow i lipa, bo pozniej tylko sie wszystko :cen:.
Menl

Post numer:#9  Postprzez adriane30 » 18 kwi 2009, o 16:09

A jak sie ma gaz do silnika M40 ? miał ktos kiedys cos takiego,dużo jezdze jakies 1000km miesiecznie, i mysle czy by nie załozyc gazu, oczywiscie sekwencja.
adriane30

Post numer:#10  Postprzez luk869 » 18 kwi 2009, o 16:27

Ja mam w M40 instalkę drugiej generacji BRC plus Autronic. Kupiłem już auto tak wyposażone. Sprawuje się to poprostu bezobsługowo. Nie ma różnic typu "zatankowałem pewnie gorszy gaz", tak samo jeździ jak na benzynie. Sekwencja to super sprawa, ale trochę za droga jak na M40 moim zdaniem.

Natomiast mojemu bratu założył instalkę Landirenzo jakiś Zdzisiek no i jest porażka.
pisma procesowe, podania/wnioski, ubezpieczenia, odszkodowania

luk.golebiewski.kancelaria@gmail.com

koparka-otwock.com.pl

koparka-warszawa.com.pl

zakładanieogrodów.com.pl (z polskimi znakami!)
luk869
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#11  Postprzez luki77 » 18 kwi 2009, o 16:41

ja mam sekwencję w M40B16 i uważam że jest sens zakładanie do takiego silnika bo też robię sporo kilometrów i czy to jest 2.5 czy 1.6 to koszta i tak są sporę jak się śmiga na Pb. Elektronika u mnie, to właśne stag 300 i nie mam z nim żadnych problemów, sprawuje się tak, że nie udczawam żadnego dyskomfortu psychicznego ani fizycznego że jeżdżę na gazie.
luki77

Post numer:#12  Postprzez faraon20 » 19 kwi 2009, o 14:02

Co do m40, ja mam ale zwykły gaz i jest ok. Przynajmniej było ok. Jak masz kase to zakładaj sekwencje bo nie będziesz miał problemów.
Mi niedawno strzeliło 80tys na gazie i silniczek zdrowy, oprócz niedawnych problemów z uszczelką to nic od gazu się nie działo.
No ale to zwykły gaz, sporo straty mocy no i trzeba ręcznie przełączać na gaz. Przypomnę też że gaz na zimnym silniku to zabójstwo! Mnie czeka teraz wymiana reduktora albo zestaw naprawczy bo powoli się rozsypuje ale poza tym to sobie chwalę.
I tak jak piszą koledzy, dobry montaż to jedno a po drugie to dobry serwis i dobry mechanik żeby to wszystko ogarnął i wyregulował po paru tys km[obroty, dawki itd.]
I nie piszcie że gaz to zło czy coś bo u nas w kraju, przynajmniej dla mnie utrzymanie 1.6 to już spore wyzwanie przy ponad 1tys km miesięcznie a co dopiero na benzynie.
Obrazek
Kliknij i zobacz mojego białasa!
faraon20
Inżynier

Moje BMW: 316i
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#13  Postprzez BeMek_E30 » 13 maja 2009, o 15:29

witam mam dylemat bo chce założyc do swojej e30 gaz do klekota 1,6. Nie mam żadnego pojecia o gazie wogule i nie wiem co wsadzic czy ta sekwnecje niby stag czy założyc gen 2 ten brc z blosem??? Co jest wydajniesze ??? nie chce stracić mocy i zeby nie waliło gazem. Nie rozumiem jeszcze tych wybuchów i sztrzelania kiedy sie tak dzieje?? :D
BeMek_E30

Post numer:#14  Postprzez Waski » 13 maja 2009, o 15:36

BeMek_E30 napisał(a): Nie rozumiem jeszcze tych wybuchów i sztrzelania kiedy sie tak dzieje?? :D

gaz strzela na instalacji 1 i 2 generacji poprzez nieszczelnosci przebicia na kablach wysokiego napiecia i gaz jest wtryskiwany przy przepływce i ma długom droge do cylindrów nie duza bedzie cena miedzy 2gen + blos a sekwencją lepiej sekwencje

Waski
Profesor

Post numer:#15  Postprzez marcin77 » 13 maja 2009, o 16:42

Waski napisał(a):nie duza bedzie cena miedzy 2gen + blos a sekwencją lepiej sekwencje

Dodatkowo na rzecz sekwencji przemawia brak problemów z przegłądem, bo blos to taki raczej mało zgodny z przepisami...
marcin77
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Następna strona

Powrót do LPG