[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

INSTALACJA LPG W BMW- TAK CZY NIE?

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Czy masz instalacj? LPG w swojej E30?

NIE i nigdy nie będe mniał.
77
28%
Nie, ale planuje założyć.
48
17%
Tak, ale chcę zdemontować instalację
13
5%
Mam LPG i nic nie będę zmieniać
141
51%

Liczba głosów : 279

Post numer:#121  Postprzez Bagor » 16 lut 2010, o 02:51

Kropka napisał(a):
Bagor napisał(a):Pleciesz jak baba

wypraszam sobie :roll:

Ja rozróżniam baby od kobiet :mrgreen: :wink:
Bagor

Post numer:#122  Postprzez PR0ZAC » 16 lut 2010, o 03:00

Kropka napisał(a):
Bagor napisał(a):Pleciesz jak baba

wypraszam sobie :roll:

pytanie do 51% z Was..
Czy jest coś w gazie fajnego oprócz ceny?

Oczywiście że tak :D Pod warunkiem że jest to instalacja sekwencyjna, dobrze założona i poprawnie zestrojona. Wtedy jeździsz po taniości, masz więcej mocy i samochód szybciej reaguje na dociskanie pedału przyspieszania. Gaz jest też bezpieczniejszy. Jak masz wyciek benzyny to Ci coś zaleje i nawet po sporym upływie czasu może się zapalić. Gaz natomiast jak ma wyciek to się ulatnia i już. Dzięki temu można też szybko akustycznie wyłapać miejsce nieszczelności :)
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#123  Postprzez Prins » 16 lut 2010, o 10:48

PROZAC napisał(a):Oczywiście że tak Pod warunkiem że jest to instalacja sekwencyjna, dobrze założona i poprawnie zestrojona. Wtedy jeździsz po taniości, masz więcej mocy i samochód szybciej reaguje na dociskanie pedału przyspieszania.

Zgadzam sie w 100% autem na gazie jezdzi sie duzo plynniej niz na benzynie.
Zauwazylem to np przy dojerzaniu do skrzyzowania na benzynie na wysokim biegu autem zaczyna telepac a na gazie auto jedzie plynnie widomo do pewnego momentu.
Jak znajde na wiosne gdzies sekwencje to napewno zaloze .
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#124  Postprzez nowak » 16 lut 2010, o 12:51

Ja miałem już m20b20 i to na sekwencji... tygodnie strojenia, aż w końcu w miarę się udało, śmigała porównywalnie jak na benzynie, ale z czasem się robiło coraz gorzej. Spalanie było w mieście przeważnie 16 litrów z ciężką nogą 14 z lżejszą, w trasie w najlepszych czasach coś miedzy 8 a 9, później 10. Teraz jeżdżę kolejnym m20b20 bez gazu i dynamika jest nieporównywalna.

Zauwazylem to np przy dojerzaniu do skrzyzowania na benzynie na wysokim biegu autem zaczyna telepac a na gazie auto jedzie plynnie widomo do pewnego momentu.

Tego zachowania nie rozumiem, moje b20 hamując silnikiem pięknie schodzi z obrotów, nie ma szarpań, nawet jak silniczek krokowy miałem na wykonczeniu
nowak
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#125  Postprzez PR0ZAC » 16 lut 2010, o 13:59

Ja miałem już m20b20 i to na sekwencji... tygodnie strojenia, aż w końcu w miarę się udało, śmigała porównywalnie jak na benzynie, ale z czasem się robiło coraz gorzej. Spalanie było w mieście przeważnie 16 litrów z ciężką nogą 14 z lżejszą, w trasie w najlepszych czasach coś miedzy 8 a 9, później 10. Teraz jeżdżę kolejnym m20b20 bez gazu i dynamika jest nieporównywalna.

Musiałeś mieć coś nie tak z układem zapłonowym. Załóż sekwencje do zdrowego silnika i dobrze zestrój to się przekonasz :)
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Post numer:#126  Postprzez vmasher » 16 lut 2010, o 14:30

ja jeździłem już na 3 BMW z LPG
dwie zwykłe instalacje w M40 i jedna sekwencja STAG200 w M50B25

nie mam negatywnych opinii na temat LPG - zawsze zakładane u tego samego gościa, śmigało OK

w przypadku M50 miałem obawy, ale silniczek był w doskonałej kondycji, minimalne pobory oleju (bez żadnych dolewek przed wymianami)
co 10000km wymieniany olej, filtry oraz robione przeglądy LPG

szczerze jak zrobię swap w E30 także założę LPG z racji oszczędności

dla porównania w M20B25 który wydawał się w świetnej kondycji (bez LPG) po wymianie oleju na półsyntetyk poszła panewka

w każdym moim BMW na LPG nic się nie działo :cool2:

wiadomo są zwolennicy i przeciwnicy

nie twierdzę że LPG jest dobre, ale jak instalka jest założona ok i na bieżąco serwisowana to nie ma prawa nic się dziać
vmasher
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#127  Postprzez kamil.k » 16 lut 2010, o 14:47

jak myślicie można by zmienic zapach gazu na taki podobny do benzyny albo inny ??
przecież w naturalnej postaci składniki sa bezwonne o ile dobrze pamiętam więc można by robic lpg w kilku odmianach zapachowych :mrgreen:
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Silnik: m20b27

Post numer:#128  Postprzez Prins » 16 lut 2010, o 15:14

PROZAC napisał(a):Musiałeś mieć coś nie tak z układem zapłonowym. Załóż sekwencje do zdrowego silnika i dobrze zestrój to się przekonasz

Takie problemy mialem w iS w e30 wkur... mnie ten gaz i sprzedalem auto :lol:
teraz mam zdrowe m20b20 jak zaloze sekwencje mysle ze bedzie dobrze jezdzic :)
Damian
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#129  Postprzez Kropka » 16 lut 2010, o 17:08

kamil.k napisał(a):jak myślicie można by zmienic zapach gazu na taki podobny do benzyny albo inny ??
przecież w naturalnej postaci składniki sa bezwonne o ile dobrze pamiętam więc można by robic lpg w kilku odmianach zapachowych :mrgreen:

pewnie tak, ale z tego co mi wiadomo, zapach ten został "dodany" ze względu na bezpieczeństwo. Jakby teraz zmienili na choinkowy to albo byś panikował za każdym razem jak miniesz sosenkę, albo wyleciał, ze względu na założenie, że jesteś w lesie :mrgreen:
ten zapach jest unikalny i nieodłączny :mrgreen:
...jak woda i herbata
...jak kot i kuweta
...jak komórka i rachunki
...jak dziurawy tłumik i "łubudubu"
...jak dziurawa miska olejowa i "kapkap"
...jak dymione mhw i minus 1200 złotych
...jak wczorajsze przemoczone skarpetki i....

Ja w każdym razie nie założę gazu, i za dwadzieścia lat jak mi się znudzi, sprzedam auto jako unikat (jedyne na świecie e30 jeżdżące na benzynie.) :mrgreen: to będzie dopiero rarytas :P
Kropka
Student

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#130  Postprzez PR0ZAC » 16 lut 2010, o 18:42

Jak ktoś ma sekwencję to wie że gazu z wydechu się nie poczuje Obrazek
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

PR0ZAC
Inżynier

Post numer:#131  Postprzez marcin.steven » 16 lut 2010, o 19:42

jak kogoś nie stać na benzynę, to się nie kupuje BMW bo to nigdy nie były i nie będą oszczędne auta. Dają dużą frajdę wiadomo, ale coś w zamian. Do opla gaz może i pasuje. To jest hała
marcin.steven

Post numer:#132  Postprzez BeMek_E30 » 16 lut 2010, o 20:19

marcin.steven napisał(a):jak kogoś nie stać na benzynę, to się nie kupuje BMW bo to nigdy nie były i nie będą oszczędne auta. Dają dużą frajdę wiadomo, ale coś w zamian. Do opla gaz może i pasuje. To jest hała

powiedzial co wiedział :bag:
BeMek_E30

Post numer:#133  Postprzez ZTJ » 16 lut 2010, o 20:24

Jak ktoś ma sekwencję to wie że gazu z wydechu się nie poczuje

Jak się kata nie ma, to nie ma bata, żebyś nie poczuł :).

[ Dodano: 16-02-2010, 19:26 ]
kamil.k napisał(a):jak myślicie można by zmienic zapach gazu na taki podobny do benzyny albo inny

Pewnie dałoby się, ale jakieś mądre głowy wymyśliły tego śmierdziela, którego dodają do propanu-butanu i uznały go najwidoczniej za najlepszy z możliwych zapachów dla tej mieszanki.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#134  Postprzez Menl » 16 lut 2010, o 23:11

BeMek_E30 napisał(a):
marcin.steven napisał(a):jak kogoś nie stać na benzynę, to się nie kupuje BMW bo to nigdy nie były i nie będą oszczędne auta. Dają dużą frajdę wiadomo, ale coś w zamian. Do opla gaz może i pasuje. To jest hała

powiedzial co wiedział :bag:

HAHAHA :lol:

Dobra, nie skomentuje tego goscia o nicku steven bo bana oberwe :lol:
Menl

Post numer:#135  Postprzez PR0ZAC » 16 lut 2010, o 23:18

jak kogoś nie stać na benzynę, to się nie kupuje BMW bo to nigdy nie były i nie będą oszczędne auta. Dają dużą frajdę wiadomo, ale coś w zamian. Do opla gaz może i pasuje. To jest hała

Pozamiatałeś mISTRZU. Teraz wszyscy właściciele beemek z gazem zamemkli się we sobie :bag:
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

PR0ZAC
Inżynier

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LPG