[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jaka sekwencja do m42 w e36

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Post numer:#16  Postprzez KamilE30Jabol » 14 lut 2012, o 13:07

Mam przykład u kolegi w m42 i jeżdziłem z komputerem nie raz przy 170km/h i na kawałku 4km ciagłej jazdy z ta prędkością nie wychłodził a to raczej swiadczy ze jest wystarczający... ocywiście można nawet założyć golda i założyć hany ale to juz dużo wieksze koszta..... cos za coś.... A nigdy jeszcze nie miałem problemu z doborem parownika i reklamacji z tego powodu.....
KamilE30Jabol

Post numer:#17  Postprzez kavka » 14 lut 2012, o 15:31

Akurat w wyżej opisanych warunkach można sprawdzić termike reduktora(którą akurat Alaska w tym przypadku bedzie miała dobrą), a ciśnienie najlepiej widać przy pełnym sprincie z 1 i 2 biegu i wtedy niestety Alaska polega,no chyba że pad ciśnienia o 0,4 bara jest dla kogoś do przyjęcia to spoko, ale dla motoru nie jest to zbyt dobre. Alaska jest dobra do 100 KM. Miałem w ISie Zavoli Zeta N i on już był stykowy, więc na prawde polecałbym wziąć coś lepszego,tym bardziej że różnica w cenach reduktorów nie jest aż tak duża. Co do wtrysków to już kolega Nowak sam zdecyduje ile chce jeszcze autkiem pojeździć i w co zainwestuje :cool2:
Obrazek
kavka
Stażysta

Moje BMW: 335i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M30B35
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#18  Postprzez serek_pl » 14 lut 2012, o 19:04

Z własnego doświadczenia to z reduktorów do 150 KM realnej mocy, że ciśnienie nie będzie spadać o więcej jak 0,3 bar przy maks budzie to zonovil zeta S oraz AC R01. Pierwszego mam u siebie i po 40 tyś dalej ma się nieźle. ciśnienie na wyjściu jest ok. Wada tego reduktora jest min ciśnienie to 1.3 oraz przy cut off wali w instalacje ponad 2 bary. Tylko wtedy jak butujesz przez pewien czas przy normalnej jeździe jest OK. Ja go używam z czerwonymi najtańszymi Valtekami i m20 ma się dobrze. Jak masz kasę to bierz reduktor AC spokojnie ogarnia E36 323 spadki ciśnienia na poziomie 0,1-0,2 po 30 tyś. do tego wtryski hanna dobrane po mocy. i powinieneś być zadowolony. Znam już klika autek zagazowanych na tych wtryskach i spuszczają się ok wymóg to częste zmiany filtra fazy lotnej i cena ponad 100 za jeden.

Pozdro.
serek_pl
Uczeń

Moje BMW: 318ti
Nadwozie: Coupe
Silnik: M44B19
Instalacja LPG: TAK

Poprzednia strona

Powrót do LPG