Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!

Menel napisał(a):na dobrej sekwencji nie bedziesz mial spadkow mocy, nie bedziesz mial wzrostu spalania....

serek_pl napisał(a):Menel napisał(a):na dobrej sekwencji nie bedziesz mial spadkow mocy, nie bedziesz mial wzrostu spalania....
sory za takie odbiegniecie od tematu ale kolega się chyba za dużo broszul naczytałbez urazy, z założenia gaz jest mniej kaloryczny i jeśli ustawimy stosunek gazu taki sam jak dla benzyny to moc spadnie a spalanie nie wzrośnie jeśli ustawimy stosunek jedności na ilości kalorii w paliwie he he fajnie to brzmi to moc pozostanie na równi z benzyną ale spalanie wzrośnie. i jeszcze jedno gaz ma wyższą temperaturę spalania od benzyny dlatego nie gadać gazownikowi żeby tak skręcił LPG żeby paliła tyle co benzyny bo można się nabawić wypalenia gniazd zaworowych na wylocie. im mniej paliwa tym temperatura spalania rośnie.
Menel napisał(a):serek_pl napisał(a):Menel napisał(a):na dobrej sekwencji nie bedziesz mial spadkow mocy, nie bedziesz mial wzrostu spalania....
sory za takie odbiegniecie od tematu ale kolega się chyba za dużo broszul naczytałbez urazy, z założenia gaz jest mniej kaloryczny i jeśli ustawimy stosunek gazu taki sam jak dla benzyny to moc spadnie a spalanie nie wzrośnie jeśli ustawimy stosunek jedności na ilości kalorii w paliwie he he fajnie to brzmi to moc pozostanie na równi z benzyną ale spalanie wzrośnie. i jeszcze jedno gaz ma wyższą temperaturę spalania od benzyny dlatego nie gadać gazownikowi żeby tak skręcił LPG żeby paliła tyle co benzyny bo można się nabawić wypalenia gniazd zaworowych na wylocie. im mniej paliwa tym temperatura spalania rośnie.
Nie to zebym zlosliwie odpisal , ale chyba za krotko ptysiu jeszcze zyjesz na tym swiecie. Ogarnij sam kilka beemek np. na gazie to pogadamy . A tym bardziej posiedz w swiecie sekwencji a nie OLD SCHOOL'owych gen. I i II bo one to do polonezow i duzych fiatow sie nadaja.
Endriu125 napisał(a):Mam butlę w kole (62l)
Endriu125 napisał(a):Mam butlę w kole (62l)
Endriu125 napisał(a):Jakiś miesiąc temu założyłem do swojej E30 instalację na Stag 300. Mam butlę w kole (62l) i wlew pod klapką. Zobaczymy co czas pokaże ale póki co jestem bardzo zadowolony. Za taką instalację do M40B18 zapłaciłem 1900zł - jak na mój gust - rewelacja. Jakby ktoś chciał namiary na tego człowieka to piszcie na PW (są to okolice Warszawy)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość