[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

sekwencja stag 300

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Post numer:#16  Postprzez BeMek_E30 » 13 maja 2009, o 16:55

jest możliwosc na sekwencji przełaczania gaz - benzyna???
BeMek_E30

Post numer:#17  Postprzez Waski » 13 maja 2009, o 17:17

tak smigasz na gazie lub na bezynie po dopaleniu auta zimnego przełancza sie na gaz dopiero po osiągnieciu odpowiedniej temperatury no i mozna w trybie awaryjnym odpalic na samym gazie :)
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#18  Postprzez BeMek_E30 » 17 maja 2009, o 12:15

nom dzieki na info możesz mi napisac np. na pw ile Cię wyniosła ta sekwencja?? :D
BeMek_E30

Post numer:#19  Postprzez Waski » 17 maja 2009, o 15:38

2.400 sekwencja bez butli
100 wyrobienie nowego papieru do butli
70 wlew pod klapką
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Post numer:#20  Postprzez serek_pl » 17 maja 2009, o 23:50

Menel napisał(a):na dobrej sekwencji nie bedziesz mial spadkow mocy, nie bedziesz mial wzrostu spalania....

sory za takie odbiegniecie od tematu ale kolega się chyba za dużo broszul naczytał :twisted: bez urazy, z założenia gaz jest mniej kaloryczny i jeśli ustawimy stosunek gazu taki sam jak dla benzyny to moc spadnie a spalanie nie wzrośnie jeśli ustawimy stosunek jedności na ilości kalorii w paliwie he he fajnie to brzmi to moc pozostanie na równi z benzyną ale spalanie wzrośnie. i jeszcze jedno gaz ma wyższą temperaturę spalania od benzyny dlatego nie gadać gazownikowi żeby tak skręcił LPG żeby paliła tyle co benzyny bo można się nabawić wypalenia gniazd zaworowych na wylocie. im mniej paliwa tym temperatura spalania rośnie.
serek_pl
Uczeń

Moje BMW: 318ti
Silnik: M44B19
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#21  Postprzez blackphantom » 18 maja 2009, o 00:20

yo
prawidlowo zalożona i sprawna instalacja, nieważne ktorej generacji musi spalić od 10 do 20 % wiecej gazu niż benzyny !!

jeżeli pali tyle samo co benzyny to nie cieszylbym sie na miejscu wlasciciela :/

pozdro
E30 trailer ... http://www.youtube.com/watch?v=SJA_E7gjgQk
e30 mix tape classic project short movie -> http://www.youtube.com/watch?v=R_S-SVFCukM
Być człowiekiem to powód do dumy lecz także do wstydu !! !! !!
blackphantom
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#22  Postprzez Menl » 18 maja 2009, o 00:33

serek_pl napisał(a):
Menel napisał(a):na dobrej sekwencji nie bedziesz mial spadkow mocy, nie bedziesz mial wzrostu spalania....

sory za takie odbiegniecie od tematu ale kolega się chyba za dużo broszul naczytał :twisted: bez urazy, z założenia gaz jest mniej kaloryczny i jeśli ustawimy stosunek gazu taki sam jak dla benzyny to moc spadnie a spalanie nie wzrośnie jeśli ustawimy stosunek jedności na ilości kalorii w paliwie he he fajnie to brzmi to moc pozostanie na równi z benzyną ale spalanie wzrośnie. i jeszcze jedno gaz ma wyższą temperaturę spalania od benzyny dlatego nie gadać gazownikowi żeby tak skręcił LPG żeby paliła tyle co benzyny bo można się nabawić wypalenia gniazd zaworowych na wylocie. im mniej paliwa tym temperatura spalania rośnie.

Nie to zebym zlosliwie odpisal , ale chyba za krotko ptysiu jeszcze zyjesz na tym swiecie. Ogarnij sam kilka beemek np. na gazie to pogadamy . A tym bardziej posiedz w swiecie sekwencji a nie OLD SCHOOL'owych gen. I i II bo one to do polonezow i duzych fiatow sie nadaja.
Menl

Post numer:#23  Postprzez serek_pl » 18 maja 2009, o 09:36

Menel napisał(a):
serek_pl napisał(a):

Nie to zebym zlosliwie odpisal , ale chyba za krotko ptysiu jeszcze zyjesz na tym swiecie. Ogarnij sam kilka beemek np. na gazie to pogadamy . A tym bardziej posiedz w swiecie sekwencji a nie OLD SCHOOL'owych gen. I i II bo one to do polonezow i duzych fiatow sie nadaja.

a no sam ma w swoje StAG 300 z pomiarami na chamowi z rożnymi dawkami gazu całymi przebiegami jezdnymi gdzie ładnie widać jak jaki jest skład spalin i współczynnik lambda i niestety właściwości chemicznych paliwa LPG nie da się przeskoczyć. ten mit co Ty powielasz to tak jak ze stożkiem ze daje 10% mocy więcej :twisted:
serek_pl
Uczeń

Post numer:#24  Postprzez Menl » 18 maja 2009, o 23:37

To teraz pojedz do tego swojego gazownika i wypytaj o staga w m50 na dwoch roznych kompach, siemensa i bosha i doloz temat ze swoim m20. Ciekaw jestem co na to powie..
Menl

Post numer:#25  Postprzez serek_pl » 19 maja 2009, o 05:51

wpisz sobie kaloryczność paliw i CI wyjdzie gdzie jest różnica mały poglądowy przykład żeby się wstawić potrzeba więcej spirytusu czy więcej wódki a teraz przełóż to sobie tak benzyna = spirytus LPG wódka. i żaden hiper super układ czy gazownik tego nie przeskoczy bo to jest fizyka inaczej rzecz mówiąc wymyślasz perpetuum mobile bo do tej samej pracy wymagana jest twoim zdaniem mniejsza ilość energii Menel eureka
serek_pl
Uczeń

Post numer:#26  Postprzez Menl » 19 maja 2009, o 22:44

j.w
spytaj sie swojego gazownika o staga przy siemensie i boschu w M50. Jak nie widzial roznicy to nie mam pytan dalej.
A jak jeszcze bedziesz szukac na powyzsze odpowiedzi to wejdz tu:
http://lpg.info.pl/index.php
i zapytaj kolesia o nicku NikosWariat, Pinczer to Ci wytlumacza o co chodzi.
Menl

Post numer:#27  Postprzez Endriu125 » 25 lip 2009, o 16:25

Jakiś miesiąc temu założyłem do swojej E30 instalację na Stag 300. Mam butlę w kole (62l) i wlew pod klapką. Zobaczymy co czas pokaże ale póki co jestem bardzo zadowolony. Za taką instalację do M40B18 zapłaciłem 1900zł - jak na mój gust - rewelacja. Jakby ktoś chciał namiary na tego człowieka to piszcie na PW (są to okolice Warszawy)
Endriu125
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#28  Postprzez Waski » 25 lip 2009, o 18:22

Endriu125 napisał(a):Mam butlę w kole (62l)
Endriu125 napisał(a):Mam butlę w kole (62l)

tys ja tam chyba walcem wprasowywał
bo największa w kolo wchodzi 600/220 tak zeby nie wystawałą

Waski
Profesor

Post numer:#29  Postprzez Endriu125 » 25 lip 2009, o 21:10

A i owszem wystaje ale zależało mi na dużej pojemności. Dotnę płytę z twardego styropianu i będzie banglać :D
Endriu125
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#30  Postprzez luki77 » 26 lip 2009, o 03:34

Endriu125 napisał(a):Jakiś miesiąc temu założyłem do swojej E30 instalację na Stag 300. Mam butlę w kole (62l) i wlew pod klapką. Zobaczymy co czas pokaże ale póki co jestem bardzo zadowolony. Za taką instalację do M40B18 zapłaciłem 1900zł - jak na mój gust - rewelacja. Jakby ktoś chciał namiary na tego człowieka to piszcie na PW (są to okolice Warszawy)

Coś tanio, chyba że nie masz na myśli sekwencji, albo masz na myśli używaną, albo zdekompletowaną :P
luki77

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LPG