[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Czy 325i lubi gaz ? Wariacje ?

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Post numer:#46  Postprzez Pietrek » 30 gru 2010, o 18:35

O gazie było milion tematów.
Zamykam.

Na prośbe odblokowałem. Tylko prosze na poziomie i bez szyderstwa.
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#47  Postprzez MAJSU » 30 gru 2010, o 19:01

Robik napisał(a):A co ty MAJSU BMW to nie jest szczyt techniki......( Te posty idealnie oddają stan parku maszyn i podejście do samochodu użytkowników forum E30.pl :D ). A jeśli nie wiesz to te kable i kopułkę też byś musiał wymienić zakładając sekwencje. I jeszcze jedno na sekwencji jeśli nie wiesz też potrafi sobie kichnąc (były takie wypatki ) i co wtedy.
Kable ngk 300 - 400 jeszcze do skrucenia to bardzo ładnie to szukaj dalej (kiepsko)

[ Dodano: 30-12-2010, 17:20 ]
A tak pozatym znalezienie nie zatyranego b25 to cud .(jakieś 5000 tyś + dobra sekwencja dobrze założona to 3000 tyś) to już ładna sumka .Każdy który umie mysileć to poczeka coś dozbiera i będzie śmigał m52 a to już zapier.......... i wtedy jest kopara na gębie.

Kolego na początek to korzystaj z opcji cytuj i sprawdzaj ortografię bo się tego czytać nie da.

Nie znam samochodu z sekwencją żeby komuś gaz strzelił. W wakacje zakładaliśmy gaz do VW Polo w którym był dziurawy wydech a układ zapłonowy ledwo dawał iskrę i nic nie strzelało. Do M52 to gaz będziesz miał tańszy czy co bo nie kumam jaki to ma związek ? E30 z M52 to koszt około 10 tys żeby samochód był w takim stanie co by nie wstyd było nim na miasto wyjechać.
MAJSU

Post numer:#48  Postprzez kamil.k » 30 gru 2010, o 21:53

MAJSU, po co powtarzasz mit że auto strzela na lpg jak ma liche kable i kopułke ?? strzela w dolot tylko jak jest uboga mieszanka a tutaj powodów może byc kilka

ja w poprzedniej miałem tak kiepskie kable jak ja kupiłem że noca bylo widac na każdym kablu iskre , jak wjechałęm w porzadna kałuze to auto nie chodziło na wszystkich cylindrach;czasem na 3,4 ,jak nie wjezdzałem w kałuże tylko normalnie jechałem w deszczu też cos ja brało.odpalałem na mrozie -20stopni bez problemu,długiego krecenia rozrusznikiem i nic nie było tylko raz strzeliła jak odpaliłem przy prawie - 30 stopni i za szybko przełączyłem na lpg, wtedy parownik przymarzł i podawał za mało gazu a wiec uboga mieszanke i było małe bum

co do spalania to dobrze ustawiona instalacja i spalanie jest o 10-15% wieksze niż na benzynie.mniejsze byc nie powinno ale równe może byc bo można przestawic zapłon wykorzystuja wyższa liczbe oktanowa lpg wiec moc i moment też można poprawic.z drugiej strony taka korekta na benzynie też jest możliwa wzgledem serii i tym sposobem też można cos poprawic

jak ktos chce sie scigac m40 z b20 na gazie to chyba nie jezdził ani jednym ani drugim.moje poprzednie b20 na dwójce piszczało wiec nie wiem jakim cudem m40 miałoby mnie pogonic
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Nadwozie: -------
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#49  Postprzez Leon » 30 gru 2010, o 22:33

kamil.k napisał(a):jak ktos chce sie scigac m40 z b20 na gazie to chyba nie jezdził ani jednym ani drugim

Dawaj mnie tu jakieś zdrowe M40, nawet E34 518 i tak Ci to zatrute M20 pogonie, że będzie Ci wstyd.
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20

Post numer:#50  Postprzez kamil.k » 30 gru 2010, o 23:16

LeonE30, zdrowe m40 bez gazu kontra zdrowe b20 to chyba byłby jakis żart.zreszta pewnie łatwiej znalesc zdrowe b20 niż m40 :D

niestety moje b20 leży w częsciach w garazu :D
życie polega na sprycie
kamil.k
Moderator

Moje BMW: 327i
Silnik: m20b27
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#51  Postprzez Arczi e30 » 31 gru 2010, o 11:39

kamil.k napisał(a):
niestety moje b20 leży w częsciach w garazu :D

chyba stety a nie niestety :twisted:

w moim iXsie jest instalacja gazowa, którą kiedys w sumie używałem, teraz czeka na zdemontowanie, bo chce doprowadzić auto do serii .. prawda jest taka że nie było z nią nigdy problemów .. choć nie powiem że na Pb nie jeździła lepiej, a po wyjęciu zwężki nie odczułem różnicy .. bo różnica była, oczywiście in plus Pb .. ale nie miałem problemów typu wybuchy czy tym podobne historie .. jak miałbym jezdzić gównem na Pb to wole m20b25 na gazie .. ot i cała historyja .. zreszta z tym gazem to różne bajki mi się kojarzą, prawda jest taka że dobra instalacja + dobry gaz nie zniszczy ci zaraz silnika jak będziesz go mądrze eksploatował .. ja bym gazu się nie bał .. o ile by mi jakiś wuj stach go w garażu nie zakładał .. z pozbieranych uprędce częsci ..
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx

Post numer:#52  Postprzez ksx9 » 31 gru 2010, o 17:30

Arczi e30 napisał(a):prawda jest taka że dobra instalacja + dobry gaz nie zniszczy ci zaraz silnika jak będziesz go mądrze eksploatował .. ja bym gazu się nie bał ..

święta prawda, jak masz dobra instalacje gazową, dobrze zestrojoną to nic się nie zepsuje. Jak wszystko jest git zestrojone to silnikowi to nie robi różnicy czy PB czy LPG, jakby napędził jakoś silnik to przecież on mógłby się kręcić nawet na sucho i nic się nie uszkodzi
ksx9
Inżynier

Moje BMW: e36
Nadwozie: Coupe
Silnik: m42b18

Post numer:#53  Postprzez luzi » 26 cze 2012, o 16:13

Panowie a jaką konkretnie instalkę założyć do m20b25? Oczywiście chodzi mi o sekwencję,jakie wtryskiwacze itp itd
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#54  Postprzez Pietrek » 26 cze 2012, o 22:23

Zapytaj użytkownika Kavka ;)
Pietrek
Moderator