[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z lpg

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Problem z lpg

Post numer:#1  Postprzez mnogal88 » 3 gru 2007, o 17:02

Witam
Mój problem polega na tym że gdy silnik jest zimny nie mam wolnych obrotów i autko gaśnie.Z tego co się orientuje mam do wymiany membrany w parowniku...i tu powstaję pytanie_Gdzie w Krakowie mogę to zrobić fachowo i solidnie,ale za umiarkowaną cenę?
dzwoniłem do paru zakładów ale prawie każdy mechanik radził mi wymianę całego parownika co według mnie nie ma sensu a kosztuje 350zł.... :mad2: wiadomo każdy chce zarobić
polećcie dobry zakład i jeśli można koszt wymiany i części. (silnik M42 318is instalacja lovato)
z góry dzięki za pomoc
Pozdro dla wszystkich :mrgreen:
mnogal88

Post numer:#2  Postprzez krzysiu1103 » 3 gru 2007, o 17:10

witam. tez mam taki problem ze przez pierwsze kilka minut gasnie a pozniej jest oki jak sie troszke zagrzeje. z tego co czytalem na necie i dowiedzialem sie od kilku osob to poprostu parownik przymarza i niby stad ten problem :?: :?:
krzysiu1103

Post numer:#3  Postprzez mnogal88 » 3 gru 2007, o 17:16

u mnie też jest ok ale po przejechaniu min 5km...parownik przymarza dopiero wtedy gdy nie ma odpowiedniego poziomu płynu chłodzącego...parownik jest ok..winne są membrany które z czasem stają się co raz sztywniejsze i dopiero po rozgrzaniu pracują tak jak należy...
pozdro
mnogal88

Post numer:#4  Postprzez QJaw » 3 gru 2007, o 17:39

to jak silnik jest zimny to powinien chodzić na PB jak sie zagrzeje przełaczycie na LPG i bedzie OK nie ma sensu męczyc zimnego silnika gazem
QJaw
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez bmwe3018is » 3 gru 2007, o 18:37

W mojim przypadku gdy jest dózy mruz to na lpg faluja obroty i czasami wyskakuje blad w instalacji gazowej wtery musze zrobic reseta (wyciagam 2 bezpieczniki) mechanik powiedzial ze mam sonde lambda do wymiany....
bmwe3018is

Post numer:#6  Postprzez Strzelba » 3 gru 2007, o 19:50

bmwe3018is napisał(a):dózy mruz
:cool2:
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#7  Postprzez mnogal88 » 3 gru 2007, o 20:17

QJaw napisał(a):to jak silnik jest zimny to powinien chodzić na PB jak sie zagrzeje przełaczycie na LPG i będzie OK nie ma sensu męczyc zimnego silnika gazem

oj chłopie przecież wiadomą sprawą jest, iż silnik odpalam zawsze na benzynce tylko,że gdy pochodzi 1 minutkę po przestanej nocy na benzynce po przełączeniu na lpg powinien chodzić bez zarzutu i obroty powinny być ok tak właśnie było gdy moja instalacja lpg była założona...minął rok i po prostu trzeba zmienić to i owo-membrany(filterek juz wymieniałem).Ale skoro uważasz że musisz przejechać kilka km zanim przełączysz na lpg to już twoja sprawa...
mnogal88

Post numer:#8  Postprzez ZTJ » 3 gru 2007, o 20:36

mnogal88 napisał(a):oj chłopie przecież wiadomą sprawą jest, iż silnik odpalam zawsze na benzynce tylko,że gdy pochodzi 1 minutkę po przestanej nocy na benzynce po przełączeniu na lpg powinien chodzić bez zarzutu i obroty powinny być ok tak właśnie było gdy moja instalacja lpg była założona...minął rok i po prostu trzeba zmienić to i owo-membrany(filterek juz wymieniałem).Ale skoro uważasz że musisz przejechać kilka km zanim przełączysz na lpg to już twoja sprawa...

Teoretycznie na gaz powinieneś przełączać, gdy parownik osiągnie ok. 10-20 st. Celsiusza. Nawet jeśli tego nie robiłeś, to nie wydaje mi się, żebyś przez rok potrafił dojechać membrany w parowniku.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez styling79 » 3 gru 2007, o 23:06

A co moze byc przyczyna ze na gazie nawet w mroz odpalamz 1 strzalu a na bezynie mecze tylko akumulator
styling79
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez mnogal88 » 4 gru 2007, o 00:11

Piszemy wywody na temat lpg a nie dowiedziałem się gdzie w Krakowie i za ile mogę dokonać wymiany membran...Jeżeli chodzi o to żeby to nie była reklama to mogą być wiadomości osobiste....
Pozdro :mrgreen:
mnogal88

Post numer:#11  Postprzez Lord Lukasz » 5 gru 2007, o 12:42

Chwila roboty i sam to zrobisz :D lub w każdej stacji gazowej Ci to zrobią
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Silnik: MxxBxx

Post numer:#12  Postprzez styling79 » 27 lut 2008, o 11:26

Membrany powinienes kupic w kazdym zakladzie gdzie zakladaja gaz , a wymiana to bulka z maslem
styling79
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez mnogal88 » 27 lut 2008, o 16:28

Już wymieniłem u mechanika wziął 120zł to chyba nie dużo tak mi się przynajmniej wydaje :D
mnogal88

Post numer:#14  Postprzez tigre0070 » 27 lut 2008, o 18:28

mnogal88 napisał(a):Już wymieniłem u mechanika wziął 120zł to chyba nie dużo tak mi się przynajmniej wydaje :D
jeżeli po tym wyregulował instalację , to bardzo niedużo
tigre0070

Post numer:#15  Postprzez mnogal88 » 27 lut 2008, o 18:54

razem z regulacja :cool2: i po przejechaniu 1000km kazał podjechać żeby jeszcze raz wyregulować i za free wyregulował wsio :cool2: jak na Kraków to taniocha
mnogal88

Następna strona

Powrót do LPG