Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
w inst lpg zawsze popma paliwa bedzie pracowac , dlatego gazownicy zalecaja utrzymywanie ok 30% stanu zbiornika paliwa. nie spala sie ono podczas pracy na lpg z racji iz wylaczone sa wtryskiwacze benzywnowe poprzez emulator rozlaczenia wtrysków . zwroccie uwage ze odpalacie na benzynie zawsze na ssaniu , podczas kiedy samochod spala przez te kilka miniut masy paliwa. plus dodatkowo , przy zuborzonej mieszance gazowej , komputer benzynowy podnosi dawke benzyny i tym bardziej nasze auta pala wiecej na benzynie . sposob na to , albo zciagac kleme z aku i korygowac mapy - mapy paliwowe w wiekszosci aut same sie resetuja i powracaja do swoich wlasciwych , albo jezdzic na gazie i nie narzekac ! 
kamil600f napisał(a):Pb może być spalane razem z Lpg. Miałem tak w innym aucie w sekwencji. Ubywało mi podczas jazdy na gazie Pb.
Rozwiązanie jest proste: wpiąć w obwód pompki paliwa przekaźnik rozłączający napięcie do pompki, a sterowanie do niego pociągnąć z zasilania elektrozaworu.
Efekt: Po przejściu na LPG i otwarciu elektrozaworu obwód pompki jest rozłączany przez przekaźnik. Po przełączeniu na Pb obwód pompki jest załączany bo niema już napięcia na elektrozawór.
Potrzebny jest przekaźnik rozłączający bodajże typ 561 i parę wsuwek. Koszt około 20 zł a problem z głowy.

kamil600f napisał(a):Pb może być spalane razem z Lpg. Miałem tak w innym aucie w sekwencji. Ubywało mi podczas jazdy na gazie Pb.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość