Mam nieco problemów z instalacja gazowa u mnie w samochodzie. Samochód kupiłem w listopadzie 2012. Wtedy auto na gazie smigało elegancko, ale z czasem zaczely sie problemy. Mianowicie z kazdym tankowaniem zauwazylem, że auto pali coraz więcej tego gazu. Od czasu do czasu miałem tez taki problem, że w czasie jazdy zaczela mi migac kontrolka z gazu, tak jakby sie on poprostu skonczyl. Problem znikał gdy sie zatrzymałem, zgasiłem silnik i odpaliłem go od nowa. Natomiast ostatnimi czasy problem pojawia sie nie ustannie - auto praktycznie mi nie chodzi na gazie
Po zakupie auta wymienilem od razu filtry gazu, sprawdziłem tez czy gdzies sie nie ulatnia gaz, ale wszystko było szczelne.
Najwiekszym problemem jest to, że sterownik, który obsługuje moją instalacje jest rzadko spotykany - mianowicie jest to EUREKA 6 (sekwencja). Dzwoniłem do kilku gazowników, żeby się umówic na regulacje i przegląd całej instalacji, ale wiekszosc z nich nie wiedziało w ogole co to jest EUREKA, czesci z nich cos ta nazwa mówiła, ale większosc nie mialo aplikacji, która obslugiwala by moją instalacje. Znalazłem w koncu 2óch takich gazowników w Katowicach, którzy powiedzieli, że maja aplikacje i że mam podjechac. Podjechałem do jednego, podpiął pod komputer- efekt BRAK POŁACZENIA (próbował na kilka kablach, na róznych portach i nic) Pojechałem do drugiego - ta sama sytuacja.
Prosiłbym o cenne rady co najlepiej by było zrobic z tym gazem u mnie
Wiem, że poprzedni własciciel ( z ktorym nie mam kontaktu) podpinał ten sterownik do komputera i regulował go, także napewno jakoś się da.
Tutaj odnośnik do jego tematu:
http://lpg-forum.pl/problem-z-eureka-6- ... 23358.html
z gory dzieki za wszelkie rady , pozdrawiam