[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

dziwne sprzegło

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

dziwne sprzegło

Post numer:#1  Postprzez Globi » 13 wrz 2007, o 10:29

Witak kolega w e36 ma dziwną sprawę jak długo trzyma wciśnięte sprzęgło auto samo rusza a pedał zostaje na dole wydaje mi sie ze wysprzęglik chyba już do wymiany albo pompka albo źle odpowietrzony jest poprostu
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez tytus » 13 wrz 2007, o 16:15

Nie pomogę, natomiast, żeby nie zaśmiecać forum podepne się z pytaniem:

u mnie, gdy sprzęgło jest zimne, działa bez żadnych problemów, natomiast, gdy się rozgrzeje, szarpie samochodem podczas ruszania...

(???)
tytus
Student

Moje BMW: 320
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20b20
Kolejne BMW: e30

Post numer:#3  Postprzez Strzelba » 13 wrz 2007, o 22:46

tytus napisał(a):Nie pomogę, natomiast, żeby nie zaśmiecać forum podepne się z pytaniem:

u mnie, gdy sprzęgło jest zimne, działa bez żadnych problemów, natomiast, gdy się rozgrzeje, szarpie samochodem podczas ruszania...

(???)

no to chlopie szykuj sie niebawem do wymiany na nowe
u mnie jest to samo i planuje wlasnie wymiane
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Silnik: M42B18

Post numer:#4  Postprzez tytus » 14 wrz 2007, o 09:58

strzelba, u mnie sprawa wygląda (NA SZCZĘŚCIE) tak, że samochód robi bardzo małe przebiegi. Powyższy problem ze sprzęgłem występuje już od około 2 lat ale w tym sezonie moja e30stka zrobiła pewnie z 1500 km.
A biorąc pod uwagę "sezon" mam na myśli okres od ostatnich śniegów do pierwszych śniegów - czyli okres, w którym nie ma soli :-)
tytus
Student

Moje BMW: 320
Silnik: M20b20
Kolejne BMW: e30

Post numer:#5  Postprzez Strzelba » 14 wrz 2007, o 20:39

to zupelnie tak jak u mnie ta tez ja tywaczam jak jest socho i nie ma soli
i dlatego nie ma u mnie cisnienia do wymiany sprzegla ale wkoncu musze sie zebrac i uderzyc do marcina z mcars aby mi to wymienili (nie chce mi sie samemu z tym meczyc) bo w koncu musi baaska bys sprawna na tip top
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Silnik: M42B18

Post numer:#6  Postprzez Globi » 19 wrz 2007, o 12:14

wymiana pompy sprzęgła załatwiła sprawę może komuś sie przyda ta informacja
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx

Post numer:#7  Postprzez granat » 19 wrz 2007, o 23:12

witam dzisiaj stała mi sie nastepujaca rzecz... pedał sprzegła jest strasznie dziwny, raz działa normalnie a czasami jak naciskam to nie mam oporu az do samego konca jes taki bezwładny jakby linka gdzies zawieszała czy cos i nie wysprzegla albo tsha odpuscic pedał i za 5sekund on juz jest normalny co to moze byc???? jak myslicie???
granat

Post numer:#8  Postprzez 3zeR » 19 wrz 2007, o 23:28

ja dzisiaj wymienilem u siebie sprzeglo na komplecik Sachsa i co mnie najbardziej zdziwilo ze pedal stawia mniej oporu niz przy starym sprzegle. Wszystko dziala idealnie, a pedal chodzi tak leciutko ze szok. jednak co Sachs to Sachs :)
3zeR

Post numer:#9  Postprzez piotrekxxl » 20 wrz 2007, o 00:01

granat napisał(a):witam dzisiaj stała mi sie nastepujaca rzecz... pedał sprzegła jest strasznie dziwny, raz działa normalnie a czasami jak naciskam to nie mam oporu az do samego konca jes taki bezwładny jakby linka gdzies zawieszała czy cos i nie wysprzegla albo tsha odpuscic pedał i za 5sekund on juz jest normalny co to moze byc???? jak myslicie???

zacznij od wysprzęglika - koszt w intercars ok 50 zł po zniżkach, wymiana 15 min a efekt może być jak najbardziej pożądany... Tak było u forumowiczki Gosi - pedał wpadał w podłogę i wymiana wysprzęglika pomogła.
piotrekxxl

Post numer:#10  Postprzez Chalski » 20 wrz 2007, o 08:03

3zeR napisał(a):ja dzisiaj wymienilem u siebie sprzeglo na komplecik Sachsa i co mnie najbardziej zdziwilo ze pedal stawia mniej oporu niz przy starym sprzegle. Wszystko dziala idealnie, a pedal chodzi tak leciutko ze szok. jednak co Sachs to Sachs :)

Pewnie mniejszy nacisk na pedał jest potrzebny bo wysprzęglik nasmarowany. Gorzej jeśli Sachs wstawił za słabe "słoneczko"

[ Dodano: 20-09-2007, 08:05 ]
tytus napisał(a):Nie pomogę, natomiast, żeby nie zaśmiecać forum podepne się z pytaniem:

(???)

U mnie co prawda w Toyocie jest podobnie - podejrzewam że przyczyną są sprężynki w tarczy sprzęgłowej albo krzywa tarcza.
Chalski

Post numer:#11  Postprzez granat » 24 wrz 2007, o 21:41

piotrekxxl, a masz moze jakis chcemat gdzie jest ulokowany ten wysprzeglik bo do tej pory jezdziłem vw i nie orjetuje sie gdzie to moze byc w bmw...
granat

Powrót do Mechanika & Części