[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

czy to to samo?

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

czy to to samo?

Post numer:#1  Postprzez MRC87 » 29 wrz 2007, o 00:46

witam, mam pytanie czy wiazka w 318is m42 jest taka sama w e30 i e36?
MRC87

Post numer:#2  Postprzez wrona » 29 wrz 2007, o 01:00

jezeli chodzi ci o to czy da sie zastosowac wiazke z e36 do swapa to odpowiedz brzmi TAK
jezeli chodzi ci o przlozenie silnika z isa 36 do e30 nie koniecznie bedziesz mial zgodnosc wiazek:
wczesne e36 mialy tak jak e30 oddzielne cewki (poznasz po kolektorze dolotowym jest identyczny ja w e30) i taka wiazka jest zgodna z wiązka od m42 z e30, pozniejsze e36 mialy cewke zespolona (kolektor dolotowy w ksztalcie "węża" i taka wiazka nie bedzie zgodna z silnikiem m42 z e30

mam nadzieje ze rozwialem wątpliwosci, jak cos dopytaj konkretnie :D

pozdrawiam wrona
angole angole angole ...... only bmw !!!!!
Obrazek
nie stac mnie na lpg ........:D
wrona
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez MRC87 » 29 wrz 2007, o 01:36

po prostu mam wsadzone m42 i wiazka ktora mam ma w pinie "+" a w instalacji w tym miejscu jest "masa" :/
MRC87

Post numer:#4  Postprzez bmwm » 29 wrz 2007, o 01:43

a ty widze dalej walczysz z ta wiazka
juz mogles ja miec 4 tyg temu i jedzic
rozmawiales ze mna, mowilem ze mam org z e30 318is
:mrgreen:
bmwm

Post numer:#5  Postprzez MRC87 » 29 wrz 2007, o 10:27

tamto juz dawno zalatwilem tylko teraz to ostatnie zostalo do zwalczenia i kurde no nie wiem dlaczego tak jest :/ wszystko pasuje tylko ten jeden pin jest inny ... wie ktos jak to obejsc albo czy co z tym zrobic niby wiazka od m42 tylko moglo byc od e36 i moze dlatego nie spina sie tak samo dlatego pytam czy mam szukac od e30 czy zawsze tak jest i trzeba to obejsc... juz mam tego dosyc ostatnia rzecz i nareszcie koniec tego koszmaru ;]
MRC87

Powrót do Mechanika & Części