[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

poduszki pod silnikem

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

poduszki pod silnikem

Post numer:#1  Postprzez szewczu » 7 paź 2007, o 10:01

czy trzeba wyjac silnik czy mozna go tylko uniesc zeby wymienic poduszki ktore sa pod lapami mocujacymi silnik
szewczu

Post numer:#2  Postprzez Fasola_Gdańsk » 7 paź 2007, o 10:05

da rade uniesc, ja podnosze auto na lewarku, cegly pod silnik i opuszczam auto, zdaje egzamin ;)
Fasola_Gdańsk

Post numer:#3  Postprzez szewczu » 7 paź 2007, o 10:08

no to cale szczescie bo na naszych wspalanych drogach tak sie zalatwilem i mi sie silnik przesunol i samochod drzy ale dobrze ze nie trzeba wyjmowac calego silnika
szewczu

Post numer:#4  Postprzez Fasola_Gdańsk » 7 paź 2007, o 14:00

jesli sie przesunal to sie troche nagimnastykujesz i nasilujesz, ale wykonalne w 100%, sprawdzilem niestety w praktyce

aha, silnik teraz lezy na belce, lezy na misce olejowej ALUMINIOWEJ gornej (duzej), moze peknac jesli dalej tak bedziesz jezdzil, a to bardzo niewdzieczna robota z jej zdejmowaniem
Fasola_Gdańsk

Post numer:#5  Postprzez zaBMWujany » 7 paź 2007, o 14:04

koniecznie skontroluj także napięcie wału kardana i poduszek miski olejowej a także zawieszenie wydechu.
zaBMWujany

Post numer:#6  Postprzez Lord Lukasz » 8 paź 2007, o 08:35

Zanim zaczniesz unosić silnik to odkręć nakrętki z poduszek skrzyni biegów o ile sa jeszcze dobre bo jak przesunął sie silnik to mogło je zerwać
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Powrót do Mechanika & Części