Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.
Post numer:#1
przez mcken » 10 paź 2007, o 10:44
orientuje się ktoś jak to jest , nie sprawdzałem czy visco działa prawidłowo, zaobserwowałem natomiast że przy wyższych temperaturach włącza mi sie wiatrak który mam przed chłodnicą nawet jak klima jest wyłączona , powie mi ktoś przy jakiej temp powinno załączyć się visco a przy jakiej ten elektryczny wiarak
-
mcken
-
Post numer:#2
przez Iro » 10 paź 2007, o 15:26
Może się myle ale wiatrak to od chłodnicy-nagrzewnicy do klimy i załacza sie gdy temperatura jest za wysoka, natomiast VISCO to

na forum.
-
Iro
-
Post numer:#3
przez jackx-36 » 10 paź 2007, o 15:42
mcken napisał(a):przy wyższych temperaturach włącza mi sie wiatrak który mam przed chłodnicą nawet jak klima jest wyłączona
pierwszy bieg wiatraka załącza sie coś przy 92 a drugi przy 98 stopni , wiatrak elektryczny ma właśnie za zadannie wspomóc wisko w chłodzeniu ze względu na to ze tuz przed chłodnicą silnika jest chłodnica klimy i jest utrudnione chłodzenie
-
jackx-36
- Profesor
-
- Moje BMW:
- Nadwozie: -------
- Silnik:
- Instalacja LPG: ---
Post numer:#4
przez mcken » 10 paź 2007, o 18:46
jackx-36 napisał(a):mcken napisał(a):przy wyższych temperaturach włącza mi sie wiatrak który mam przed chłodnicą nawet jak klima jest wyłączona
pierwszy bieg wiatraka załącza sie coś przy 92 a drugi przy 98 stopni , wiatrak elektryczny ma właśnie za zadannie wspomóc wisko w chłodzeniu ze względu na to ze tuz przed chłodnicą silnika jest chłodnica klimy i jest utrudnione chłodzenie
dzięki
-
mcken
-
Powrót do Mechanika & Części