[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

chłodzenie silnika

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

chłodzenie silnika

Post numer:#1  Postprzez mcken » 10 paź 2007, o 10:44

orientuje się ktoś jak to jest , nie sprawdzałem czy visco działa prawidłowo, zaobserwowałem natomiast że przy wyższych temperaturach włącza mi sie wiatrak który mam przed chłodnicą nawet jak klima jest wyłączona , powie mi ktoś przy jakiej temp powinno załączyć się visco a przy jakiej ten elektryczny wiarak
mcken

Post numer:#2  Postprzez Iro » 10 paź 2007, o 15:26

Może się myle ale wiatrak to od chłodnicy-nagrzewnicy do klimy i załacza sie gdy temperatura jest za wysoka, natomiast VISCO to :search: na forum.
Iro

Post numer:#3  Postprzez jackx-36 » 10 paź 2007, o 15:42

mcken napisał(a):przy wyższych temperaturach włącza mi sie wiatrak który mam przed chłodnicą nawet jak klima jest wyłączona

pierwszy bieg wiatraka załącza sie coś przy 92 a drugi przy 98 stopni , wiatrak elektryczny ma właśnie za zadannie wspomóc wisko w chłodzeniu ze względu na to ze tuz przed chłodnicą silnika jest chłodnica klimy i jest utrudnione chłodzenie
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez mcken » 10 paź 2007, o 18:46

jackx-36 napisał(a):
mcken napisał(a):przy wyższych temperaturach włącza mi sie wiatrak który mam przed chłodnicą nawet jak klima jest wyłączona

pierwszy bieg wiatraka załącza sie coś przy 92 a drugi przy 98 stopni , wiatrak elektryczny ma właśnie za zadannie wspomóc wisko w chłodzeniu ze względu na to ze tuz przed chłodnicą silnika jest chłodnica klimy i jest utrudnione chłodzenie

dzięki
mcken

Powrót do Mechanika & Części