[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem z 323i

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

problem z 323i

Post numer:#1  Postprzez jaro111 » 10 paź 2007, o 00:20

jestem posiadaczem starej e30 323i kupilem ja z silnikiem w bagazniku moze wydaje wam sie ze to dziwne ale poprostu sie na nia strasznie napalilem... silnik zlozony i auto jezdzi ale nie tak jak powinno... auto nie ma kity, bardzo ciezko pali nawet jak troche pochodzi to i tak za pierwszym razem nie da rady a za drugim prawie z kopa... kompresja jest ok. swiece,przewody,kopulka,palec,czujnik temperatury...wszystko nowe i nic... druga pompka paliwa daje jak wsciekla w tescie wychodzi 0,75 w niecale 15s. ale ma za maly pobor pradu powinna ciagnac 6,5A a pobiera tylko 2,5A nie wiem od czego zaczac..nowy zawor na listwe czy szukac wtryskow :| pozatym zostal mi jakis dziwny czwornik dwie koncowki sa od wody a drugie dwa nie wiem. bynajmniej tak mi sie wydaje... kolejna rzecza ktora mnie irytuje to obrotosciomierz ktory dziala dopiero po wlaczeniu swiatel mijania.. a od rana dopuki nie wlaczy sie zaplonu wskazuje mniej wiecej 500obr/m nie mam pojecia co mu sie dzieje przez noc... mile widziany jakis schemat albo jaka kolwiek pomoc w tej sprawie z gory bardzo dziekuje...pozdro
jaro111

Post numer:#2  Postprzez Menl » 10 paź 2007, o 00:32

pogadaj z Norbim, jest z twoich rewirow a troche powinien sie znac na m20
http://bmw-e30.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=379

jak nie to postaraj sie zagadac z Bmwm ( tez twoje rejony).
Menl

Post numer:#3  Postprzez Andrzejw » 10 paź 2007, o 01:35

Ha ja mam 323 i wiem co to jest ten jak to nazywasz"czwórnik"
To jest zawór dodatkowego powietrza.jak jest zimny to ma dawac powietrze omijajac przepustnice po to zeby nie gasl tylko trzymal wolne obrity.To coś jak silnik krokowy,z tym ze ten jest na temperature wody i ona daje mu cieplo i sie domyka jak jest nagrzany innaczej bedzie mia ł obroty zawysokie. Jak chcesz to podaj maila to ci wysle zdjecia jak masz to poskładać bo masz cos pomieszane z tym powietrzem.On musi ciezko chodzic jak jest zimny chyba ze na przepustnicy cos kreciles.A ten obrotomierz to cos w elektryce pomieszałes.
Pozdro Andrzejw.Jak cos to wal do mnie mam spore doświadczenie w tym aucie,w koncu mechanik ze mnie a w e30 przeswietlilem prawie wszystko.Twoje 323 to niezly wybor bo to zadki okaz. Ja mam cupe 232 na wypasie i bede je robil i jezdzil az sprzedam kolekcjonerowi jakiemus :D :D :D :D
Jeszcze raz pozdro.

[ Dodano: 10-10-2007, 01:39 ]
323i poprawiam bo napisałem 232 :oops:
Andrzejw

Post numer:#4  Postprzez Lord Lukasz » 10 paź 2007, o 08:18

Masz najlepszy z silników m20, ma on dużo podciśnień więc żeby dobrze odpalał i dobrze działał wszystko musi być dobrze podłączone, do aparatu zapłonowego idzie wężyk, zobacz czy wszystko z nim jest ok, sprawdz czujnik temp. ten na 2 wejscia i co najważniejsze ustaw dobrze zapłon, w 2.3 jest to bardzo ważne, czasami wystarczy o 2mm przestawić aparat i już będzie całkiem inny samochód
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#5  Postprzez Andrzejw » 10 paź 2007, o 10:18

Andrzejw

Post numer:#6  Postprzez jaro111 » 10 paź 2007, o 23:19

Fotki ładne,moja babcia nie wygląda tak dobrze,swoje już przeszła ale wszystko można poprawić :D Panowie powiedzcie mi co z tym zapłonem,jak powinien być ustawiony i co z podciśnieniami które wychodzą obok przepustnicy (prawe - lewe) z góry dziękuje za pomc
jaro111

Post numer:#7  Postprzez Iro » 10 paź 2007, o 23:21

Andrzejw, w galerie dawaj foty :exc:
Iro

Post numer:#8  Postprzez jaro111 » 10 paź 2007, o 23:26

Mój meil to... jaro111@onet.eu
jaro111

Post numer:#9  Postprzez Iro » 10 paź 2007, o 23:27

jaro111, takie rzeczy na PW :exc:
Iro

Post numer:#10  Postprzez Andrzejw » 11 paź 2007, o 00:53

jak mam dac w galerie?? te zdjecia?

[ Dodano: 11-10-2007, 00:54 ]
przesle ci zdjecia jak wszystko ma isc,Poczekaj to ci przesle.jak cos to pisz na priva.
Andrzejw

Powrót do Mechanika & Części