[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

tarcze haulcowe jakie najlepsze do 1.8??

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

tarcze haulcowe jakie najlepsze do 1.8??

Post numer:#1  Postprzez taszo » 11 paź 2007, o 09:26

potrzebuje porady jestem zmuszony do wymiany tarcz hamulcowych i klockow jakie polecacie do 1.8 m40 z gory dzienkuje :wink:
taszo

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 11 paź 2007, o 09:35

zainwestuj w ATE PowerDisk
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez evil » 11 paź 2007, o 09:57

najlepsze będą oryginały. ale cenowo troszkę odstają od zamienników, jednak warto w nie zainwestować. jeśli chodzi o niedrogie zamienniki, to Lucas nie będzie zły, ew. jak pisze Strzelba, ATE Power Disc. tyle tylko, że tu warto zakupić w zestawie klocki ATE, które dosyć dobrze współgrają z tarczami. trzeba się liczyć z tym, że ATE, ze względu na nacięcia, będą szybciej zużywały klocki i lubią sobie popiszczeć :lol:
ale hamują zarąbiście!!!
evil

Post numer:#4  Postprzez taszo » 11 paź 2007, o 10:06

EVIL A PRZYPUSZCZALNY KOSZT TEGO ZESTAWIKU??a sa jeszcze jakies dobre zestawy w umiarkowanych cennach :D wien ze nie powinno sie oszczendzac na bezpieczenstwie ale trzeba miec jakies inne opcje
taszo

Post numer:#5  Postprzez Strzelba » 11 paź 2007, o 10:12

wejdz sobie na eKatalog Foty to sprawdzisz sobie ceny
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!

Strzelba
Administrator

Post numer:#6  Postprzez taszo » 11 paź 2007, o 10:17

wielkie dzienki za pomoc
taszo

Post numer:#7  Postprzez evil » 11 paź 2007, o 10:19

ATE po ok. 130zł, klocki - dokładnie nie pamiętam, ale coś ok. 120zł. według mnie opłaca się. jeżdżę na takim zestawie i nie narzekam. mimio tego, że niektórzy psy wieszają na ATE, to u mnie nic złego się nie działo, tarcze wciąż proste, a skuteczność hamowania więcej, niż zadowalająca. do tego jeszcze dobre byłyby przewody w stalowym oplocie, np. zestaw Russel, który można sprowadzić z USA za dobre pieniądze.
evil

Post numer:#8  Postprzez kris/// » 11 paź 2007, o 13:07

tez polecam tarcze ate power disc a klocki ferrodo premier umnie taki komplecik hamuje bardzo dobrze,warto jeszcze zainwestowac w nowy plyn hamulcowy
kris///

Post numer:#9  Postprzez Lord Lukasz » 11 paź 2007, o 14:52

Prawdopodobnie kolega ma tarcze lite a z tego co pamiętam powerdisc-i są tylko do tarcz wentylowanych, tak więc pozostaje opcja tarcze zwykłe ATE lub LucasTRW, dobre sa też z Meyle, klocki to zależy kto co lubi, jak kogoś drażni piszczenie to jedyny klocki które nigdy nie piszczą sa LucasTRW, są miękkie dlatego nie piszczą ale też brudzą felgi, ATE są dobre, nawet bardzo ale są tez twarde i przez to lubią czasami piszczeć, zwłaszcza jak ktoś ma już wyrobione prowadnice zacisku i klocek ma luz.

Reasumując z prawie wszyskimi firmami mam do czynienia i na prawie każde ktoś narzekał tak więc różnie to jest, jedyne klocki i tarcze na które nie miałem "skarg" i reklamacji to tarcze Meyle, canowo są dużo tańsze i jeśli ktoś normalnie jeździ to polecam części układu hamulcowego tej firmy, sam przetestowałem to na swojej byłej bemce i już czekają na montaz nowe tarcze tył z klockami do auta kórym teraz jeźdze
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Silnik: M54B30
Silnik: MxxBxx

Post numer:#10  Postprzez Strzelba » 11 paź 2007, o 15:33

Lord Lukasz napisał(a):Prawdopodobnie kolega ma tarcze lite a z tego co pamiętam powerdisc-i są tylko do tarcz wentylowanych, tak więc pozostaje opcja tarcze zwykłe ATE lub LucasTRW,

sa i lite i wentylowane

Strzelba
Administrator

Post numer:#11  Postprzez Lord Lukasz » 11 paź 2007, o 16:45

Podaj mi numer powerdisców litych bo w katalogu ATE nie moge namierzyć
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Silnik: M54B30
Silnik: MxxBxx

Post numer:#12  Postprzez taszo » 11 paź 2007, o 18:05

niestety tarcze sa lite wybor padl na zwykle ate i klocki ate do kompletu.wielkie dzienki za porade
taszo

Post numer:#13  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 12 paź 2007, o 18:55

TEXTAR jest firmą godną polecenia, montowana na pierwszy montaż do niektórych marek.
ANDRZEJ-BIELAK

Powrót do Mechanika & Części