Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.
Post numer:#1
przez MRC87 » 30 paź 2007, o 10:13
witam, mam taki problemik z silnikem m42 a mianowicie na wolnych obrotach strasznie niestabilnie chodzi raz wskakuje na 2000rpm i tak siedzi przez parenascie sekund raz spada od 750 w dol i na koncu gasnie prosze o pomoc
pozdrawiam
-
MRC87
-
Post numer:#2
przez Strzelba » 30 paź 2007, o 11:14
poszukaj na forum bo bylo juz o tym
ale jak by co to zacznij od wyczyszczenia krokowca
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusikCzapki bejsbolówki z logo forum
-
Strzelba
- Administrator
-
- Moje BMW: 328iC
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: M52B28
- Instalacja LPG: NIE
- Kolejne BMW: 318iS
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: M42B18
-
Post numer:#3
przez MRC87 » 30 paź 2007, o 21:00
zrobilem reset kompa, wycziscilem krokowca i dalej to samo umiera na jalowcu i strasznie ciezko idzie mu wkrecanie sie na obroty co dalej zrobic? co moze byc przyczyna?
-
MRC87
-
Post numer:#4
przez Globi » 31 paź 2007, o 01:08
a nie ma czasem przebicia na kablach WN ? świece w jakim stanie są też może to być przyczyna
>>Kupię E30 2dPb<<
-

Globi
- Moderator
-
- Moje BMW: 3xx
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: MxxBxx
-
Post numer:#5
przez MRC87 » 31 paź 2007, o 11:29
a czy przyczyna moze byc komputer? bo po przelozeniu silnikow i podlaczeniu instalacji nie wiedzialem ze sie trohce roznia i w jednym pinie w puszce zlaczylo sie + z - i bylo male zwarcie przepalil sie kabelek plusa na wiazce moglo to wplynac na komputer ze teraz tak dziwnie pracuje silnik? teraz mam przerobiona instalacje i wszystko gra ale czy tamten incydent mogl cos spowodowac czego przyczyna sa falujace obroty? i wogole zauwazylem tez ze strasznie sie dusi tzn jak umiera i dodam gazu to chwile musi przetrawic swoje zeby sie otrzasnal i tak tyrka tyrka tyrka i nagle strzala do przodu tak jak by dopiero dostal paliwo
-
MRC87
-
Powrót do Mechanika & Części