[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

falujace obroty

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

falujace obroty

Post numer:#1  Postprzez MRC87 » 30 paź 2007, o 10:13

witam, mam taki problemik z silnikem m42 a mianowicie na wolnych obrotach strasznie niestabilnie chodzi raz wskakuje na 2000rpm i tak siedzi przez parenascie sekund raz spada od 750 w dol i na koncu gasnie prosze o pomoc

pozdrawiam
MRC87

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 30 paź 2007, o 11:14

poszukaj na forum bo bylo juz o tym

ale jak by co to zacznij od wyczyszczenia krokowca
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez MRC87 » 30 paź 2007, o 21:00

zrobilem reset kompa, wycziscilem krokowca i dalej to samo umiera na jalowcu i strasznie ciezko idzie mu wkrecanie sie na obroty co dalej zrobic? co moze byc przyczyna?
MRC87

Post numer:#4  Postprzez Globi » 31 paź 2007, o 01:08

a nie ma czasem przebicia na kablach WN ? świece w jakim stanie są też może to być przyczyna
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx

Post numer:#5  Postprzez MRC87 » 31 paź 2007, o 11:29

a czy przyczyna moze byc komputer? bo po przelozeniu silnikow i podlaczeniu instalacji nie wiedzialem ze sie trohce roznia i w jednym pinie w puszce zlaczylo sie + z - i bylo male zwarcie przepalil sie kabelek plusa na wiazce moglo to wplynac na komputer ze teraz tak dziwnie pracuje silnik? teraz mam przerobiona instalacje i wszystko gra ale czy tamten incydent mogl cos spowodowac czego przyczyna sa falujace obroty? i wogole zauwazylem tez ze strasznie sie dusi tzn jak umiera i dodam gazu to chwile musi przetrawic swoje zeby sie otrzasnal i tak tyrka tyrka tyrka i nagle strzala do przodu tak jak by dopiero dostal paliwo
MRC87

Powrót do Mechanika & Części