[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

różnica w wysokości obrotów po wymianie sprzęgła i mostu

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

różnica w wysokości obrotów po wymianie sprzęgła i mostu

Post numer:#1  Postprzez hokeistaandi » 1 lis 2007, o 21:17

Witam!
Szukam pomocy w temacie różnicy w wysokości obrotów, która pojawiła się kiedy wymieniłem sprzęgło i most. Wiem, że nie jest to spowodowane wymiana mostu ponieważ założyłem już dwa i sytuacja się nie zmienia. Czy, źle założone sprzęgło może spowodować tą różnice- zaznaczam, iż różnica jest następująca- od momentu kupna obroty na piatym biegu, patrząc po wskazaniach obrotomierza i prędkościomierza były równe, teraz obroty wzrosły o około 0,5 tys. w stosunku do wskazówki prędkościomierza. Moim zdaniem ogrom. proszę o pomoc - czy mam składać reklamacje czy szukać ponownie mostu, czy sprzęgło nie ma wpływu na obroty? Pozdrawiam
hokeistaandi

Post numer:#2  Postprzez Prosiak » 1 lis 2007, o 21:22

..założyłeś most o takim samym przełożeniu jak miałeś?
Pzdr.Prosiak :sni:
Prosiak

Post numer:#3  Postprzez hokeistaandi » 1 lis 2007, o 21:29

nie wiem jak to sprawdzić ale most był od bmw o takiej samej pojemności i z tego samego rocznika
hokeistaandi

Post numer:#4  Postprzez jackx-36 » 1 lis 2007, o 21:30

odpowiedz jest bardzo prosta założyłes dyfer o innym przełożeniu
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez hokeistaandi » 1 lis 2007, o 21:32

dwie pomyłki, chyba można się zastrzelić!
jak sprawdzić poprawność przełożenia? widziałem oznaczenia na moście ale nic mi one nie mówią.
hokeistaandi

Post numer:#6  Postprzez jackx-36 » 1 lis 2007, o 21:45

jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez hokeistaandi » 1 lis 2007, o 21:58

jak przeliczać stosunek obrotów wału do flansz mocujących. proszę o przykład lub dokładną zasadę. Jeśli chodzi o blaszki pod śruba mocująca - sprawdzę, ale jeśli jej nie bedzie będę starał sie przeliczyć. Dziękuje za pomoc! :cool2:
hokeistaandi

Post numer:#8  Postprzez sarna1 » 2 lis 2007, o 11:48

zakrec flansza 10 razy :) i licz obroty walu - jak wyjdzie np 41 to masz przelozenienie 1:4.1
sarna1

Powrót do Mechanika & Części