[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Taki maly problem:P m40b16 sie dlawi?

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Taki maly problem:P m40b16 sie dlawi?

Post numer:#1  Postprzez kipper1987 » 3 lis 2007, o 16:59

Mam bmw 316 m40b16 i mam taki maly problem
na zimnym silniku (oczywiscie, ze czeka mchwilke az sie lekko nagrzeje zanim wyrusze w droge) jak przyspieszam (1, 2, 3, ) to czuje jakby sie dlawila, jakby cos ja hamowalo, co jakis czas jakies szarpniecie, spowolnienie no taki zamuł ogolniena setna sekundy. ja ksie rozgrzeje to jest jzu ok, albo zamuly nie ma, albo ich tak nie odczuwam.

co to moze byc, ile moze kosztowac naprawa?

dostaje jakies lewe powietrze czy cus? jakis miesiac temu wymienilem filtr powietrza i bylo ok. Zaczalem to ostatnio odczuwac.
kipper1987
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 3 lis 2007, o 17:04

po prostu zimny silnik
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#3  Postprzez adi_ » 3 lis 2007, o 18:22

po pierwsze obadaj mój temat
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=1054
jak widać kompresja na zimnym i na ciepłym motorku może sie diametralnie różnić co ma wpływ na różnicę mocy
po drugie nigdy nie katuj na zimnym silniku!!!
po trzecie jeśli przymuła jest spora to moze katalizator jest zapchany o ile go masz
po czwarte przeglądnij gume od przepływki (sprawdzić nie zaszkodzi :wink: )
po piąte nigdy nie katuj na zimnym silniku!!! :wink:
adi_

Post numer:#4  Postprzez kipper1987 » 3 lis 2007, o 18:57

spoko ;) ja swojego hansa nie katuje ( raczej ;) ) staram sie opanowac, choc z tylnym napedem to ciezko strasznie ;) dlatego pisze, ze najpierw stara msie go nagrzac zani mwyjade z garazu. Zawsze robie tak ;) ide do garazu odpalam, otwieram brame garazowa, brame od podworka, poszukam fajnej cd, zaloze panel od radia i dopiero delikatnie wyruszam w podroz ;) wlasnie chodzi o tyo, ze czasem cos go szarpnie do tylu w czasie normalnej jazdy po trasie. dzieki za rady zaraz obadam!
kipper1987
Student

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Mechanika & Części