[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

zamulony na 5 biegu

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

zamulony na 5 biegu

Post numer:#1  Postprzez Maniek » 3 lis 2007, o 19:41

Witam. Do czworki ladnie silnik sie kreci szybko przyspiesza jak na 1.6 natomiast jak wrzuce 5 nie zawsze ale ostatnio coraz czesiciej silnik staje sie mulem ledwo predkosciomesz sie podnosci :mad2: czym to moze bys spowodowane, cos takiego zauwazylem po zmianie oleju z syntetyku na polsyntetyk,
dolot mam szczelny. jedynie co obstawiam to sonda lambda bo ostatnio jak nie przeciagne od 1 do 3 do konca to pali wedluk ekonomizera 12 po tym "zabiegu" 7.
czy wyciagniecie jej i wyplukanie w benzynie pomoze?
Maniek

Post numer:#2  Postprzez ZTJ » 3 lis 2007, o 20:34

Mysle, ze rozrzad zaczyna ci sie sypac.

[ Dodano: 03-11-2007, 19:36 ]
Maniek napisał(a):czy wyciagniecie jej i wyplukanie w benzynie pomoze?

Tylko i wyłącznie wymiana na nową wchodzi w grę.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez kaktus » 3 lis 2007, o 21:20

mysle ze to wada silnika :mrgreen: bo m40b16 i b18 tak maja :D wkrecaja sie dosyc dobrze do 100-110km/h a potem z bólem im to idzie a do tego jeszcze kombi to wcale...
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b27
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez Maniek » 4 lis 2007, o 13:41

mam dobra wiadomosc.... wczoraj zrobilem eksperyment juz zaczynalo mnieto wnerwiac i na mokrym asfalcie wczoraj palilem gume do bulu i co sie stalo bemka chodzi jak nalezy... musi ja zamulilem :P pozdrowka
Maniek

Post numer:#5  Postprzez Mlody » 4 lis 2007, o 14:46

Maniek napisał(a):mam dobra wiadomosc.... wczoraj zrobilem eksperyment juz zaczynalo mnieto wnerwiac i na mokrym asfalcie wczoraj palilem gume do bulu i co sie stalo bemka chodzi jak nalezy... musi ja zamulilem :P pozdrowka

O jaa :shock: I pewnie jescze na 5 :tun: :nau:
Mlody

Post numer:#6  Postprzez Globi » 4 lis 2007, o 23:27

szkoda tak 1.6 katować i na mokrym guma raczej sie nie spali a co do spadku mocy to może masz LPG i np zapchany filterek też tak miałem w poprzedniej a jeśli nie to sie chyba kończy M40 :roll:
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#7  Postprzez Maniek » 5 lis 2007, o 19:22

na mokrym to nie katowanie bo silnik kreci w miejscu bez oporow od 3.5 tys a na suchym to nie probuje bo na kapciach 205 r16.... na szczescie nie mam LPG.... mam zamiar kupic nowa sonde w tym tygodniu bo tam mi sie przecina poku dobrze jej nie nagrzeje to nie dziala
Maniek

Powrót do Mechanika & Części