[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

zalewa silnik, paliwo w dolocie

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

zalewa silnik, paliwo w dolocie

Post numer:#1  Postprzez MRC87 » 9 lis 2007, o 12:36

witam ostatnio pisalem o nierownej pracy silnika i jego gasnieciu potem zauwazylem ze nie mialem podlaczonego jednego kabelka pod przepustnica i zeby go podlaczyc musialem zdjac kolektor dol. (notabene jego podlaczenie nic nie zmienilo;P) i przy odlaczaniu gumowej rury przeplywka-dolot patrze a tam paliwo w gumie i w kolektorze :/ domyslilem sie ze przyczyna nierownej pracy silnika jest zalewanie silnika a nie zla mieszanka (tak mi sie wydaje, nie jestem znawca jesli jest inaczej prosze o diagnoze) i tutaj moje pytanie a nawet dwa, co moze byc przyczyna zalewania silnika i dlaczego paliwo jest az w dolocie? co szwankuje, trzeba wymienic, po prostu co moze to powodowac, bardzo prosze o wszelka pomoc

pozdrawiam
MRC87

Post numer:#2  Postprzez eater » 9 lis 2007, o 13:17

Jakoś mało możiwe jest paliwo w dolocie. Ale może być wilgotny od oleju. To normalne akurat.

Podjedz na diagnostykę, niech sprawdzą komputer, może przepływomierz zdechł, może lambda... ta druga może mieć wpływ na nierówną pracę.

Ewentualnie możesz podmienić przepływkę z kimś, sondę wstępnie diagnozuje się woltomierzem... ale to mało wiarygodne.

PS. Po czym wnosisz, że to paliwo jest w kolektorze?
eater

Post numer:#3  Postprzez MRC87 » 9 lis 2007, o 14:03

po tym ze jak odkrecilem rure gumowa przeplywka-dolot wylala sie z niej benza i troche jeszcze z osadem malym zostalo na wejsciu do kolektora tam gdzie sie naklada ta gume
MRC87

Post numer:#4  Postprzez Pawel BMW » 10 lis 2007, o 01:24

na 99% regulator cisnienia paliwa, ponadto jedziesz na gazie a benzyny z baku ubywa, ciezko pali na cieplym to typowe objawy, nie wiem jak w isie ale w m20 od regulatora idzie wezyk w ktorum ma byc podcisnienie z dolotu, tam nie moze byc bezyny jesli jest to wali z regulatoa cisnienia paliwa do dolotu,
Pawel BMW

Powrót do Mechanika & Części