[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

wydech w 320i

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

wydech w 320i

Post numer:#1  Postprzez paczkowo » 4 lis 2007, o 17:58

mam pytanie , w mojej 320 1990r poprzedni wlasciciel tak namieszal z wydechem ze teraz musial bym wymienic caly uklad poczawszy od rur kolektorowych do tlumika koncowego .
po pierwsze czy moge wsadzic wydech od 320 bez katalizatora ?? jest to uklad w ktorym za tlumikiem srodkowym idzie tylko jedna rura tu jest ten uklad

czy w tej dwururce jest wejscie na sonde lambda ??

jest jeszcze druga mozliwosc zeby zlozyc wydech z dwururki od 320 + tlumik srodkowy od 323 + tlumik koncowy od 325 . (tlumiki te sa rowniez na stronie wyzej podanej .) wtedy na calej dlugosci by mial dwie rury .

co wy na to ?? pomozcie bo nie wim co zrobic a katalizatora na pewno nie bede kupowal
paczkowo

Post numer:#2  Postprzez adi_ » 4 lis 2007, o 18:09

proponuje wariant 2 mam cos takiego u siebie i bardzo dobrze sie spisuje
adi_

Post numer:#3  Postprzez paczkowo » 5 lis 2007, o 00:09

przed chwila dostalem maila od firmy ktora produkuje tlumiki z informacja ze ani jedna opcja ani druga jest niemozliwa . jesli mozecie to napiszcie mi jakie tlumiki pozakladac łącznie z rurami kolektorowymi . jesli mozna to takie kombinacje zeby nie trzeba bylo przerabiac ( tylko skrecic i juz :)) lub poprostu tak zeby bylo dobrze :)
paczkowo

Post numer:#4  Postprzez sowa.lbn » 5 lis 2007, o 01:16

ja tez mysle ze 2 opcja lepsza .....hehe zawsze mozna kupic wydech od 320 na 2 rurce i wywalic kat. :)
sowa.lbn

Post numer:#5  Postprzez paczkowo » 5 lis 2007, o 01:19

jak uwazacie czy wariant 1 nie zamuli mi auta (od srodkowego do koncowego tlumika idzie jedna rura)

sklaniam sie wlasnie w jego kierunku bo jedyna przerobka by bylo wspawanie w rury kolektorowe gwintu na sonde
paczkowo

Re: wydech w 320i

Post numer:#6  Postprzez mcken » 5 lis 2007, o 11:01

paczkowo napisał(a):mam pytanie , w mojej 320 1990r poprzedni wlasciciel tak namieszal z wydechem ze teraz musial bym wymienic caly uklad poczawszy od rur kolektorowych do tlumika koncowego .
po pierwsze czy moge wsadzic wydech od 320 bez katalizatora ?? jest to uklad w ktorym za tlumikiem srodkowym idzie tylko jedna rura tu jest ten uklad

czy w tej dwururce jest wejscie na sonde lambda ??

jest jeszcze druga mozliwosc zeby zlozyc wydech z dwururki od 320 + tlumik srodkowy od 323 + tlumik koncowy od 325 . (tlumiki te sa rowniez na stronie wyzej podanej .) wtedy na calej dlugosci by mial dwie rury .

co wy na to ?? pomozcie bo nie wim co zrobic a katalizatora na pewno nie bede kupowal

najprościej pojechac do firmy która robi wydechy i sieknąc sobie cały z kwasówki polecam El-Teca, chłopaki mają duże pojęcie i nie robią wydechów na pałę
mcken

Post numer:#7  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 5 lis 2007, o 15:25

mcken napisał(a):najprościej pojechac do firmy która robi wydechy i sieknąc sobie cały z kwasówki polecam El-Teca, chłopaki mają duże pojęcie i nie robią wydechów na pałę
wiesz ile kosztuje taki wydech??????
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#8  Postprzez mcken » 5 lis 2007, o 16:25

ANDRZEJ-BIELAK napisał(a):
mcken napisał(a):najprościej pojechac do firmy która robi wydechy i sieknąc sobie cały z kwasówki polecam El-Teca, chłopaki mają duże pojęcie i nie robią wydechów na pałę
wiesz ile kosztuje taki wydech??????

wiem bo juz jeden u nich robiłem, albo tanio albo dobrze niestety taka jest prawda
mcken

Post numer:#9  Postprzez Pawel BMW » 5 lis 2007, o 19:24

ja mam srodkowy od 323 zamiast kata i koncowy seryjny 325, wszystko nowe firmy promotow, 240zl za taki wydech a jest cisza nic nie brzeczy, mialem m20 teraz m50 na tym wydechu i jest ok, po co przeplacac za robione wydechy jak i tak nie ma pewnosci czy mocy dojdzie, na moje to latwiej popsuc wydechem niz poprawic bmw,
Pawel BMW

Post numer:#10  Postprzez Marcus » 10 lis 2007, o 02:34

ja w m20b20 mam środkowy od 323 i REMUS'a na końcu.. nie każdemu może się podobać taki końcowy, bo do najcichszych nie należy.. :twisted: od kolektorów aż do końcowego 2 rury... było trochę komplikacji przy łączeniu środkowego i kolektorów, ale być może przez to, że poprzedni właściciel spawał sobie sam jakieś końcówki i trzeba było sie tego pozbyć.. :duh: ogólnie wydech założony w jeden dzień..
Marcus
Uczeń

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Mechanika & Części