[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Amory 318is

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Post numer:#16  Postprzez Majkel82 » 8 lis 2007, o 21:27

Odnawiam temat, bo mam pytanie.
Mam M-Technika w IS-ie i sprawdzałem amorki, bo chce wymienić i mam standardowo amorki Boge. Nie wiem tylko jaką grubość ma laga a auto jest u mechanika, dzwoniłem żeby sprawdził i mówi mi, że raczej 45mm.
Możliwe że tak jest? Czy zawsze w M-Techniku powinna być gruba laga i tym bardziej w IS-ie?
Możliwe że koleś od którego kupowałem auto coś zamieszał w zawieszeniu?
Proszę o odpowiedź, jak to jest z grubością lagi w IS-ie w M-Techniku.
ps. znalazłem jeden temat gdzie było napisane, że niektóre IS-y miały grubą lagę, a tu jest napisane, że kazdy ma grubą, dlatego pytam.
Majkel82

Post numer:#17  Postprzez jackx-36 » 8 lis 2007, o 21:38

według ETK w IS-e od poczatku produkcji były zawsze grube lagi
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez Majkel82 » 8 lis 2007, o 23:23

dzięki jackx-36, tak zgadza się są (mam) grubą lagę.
Majkel82

Post numer:#19  Postprzez kris/// » 9 lis 2007, o 15:44

TripleX napisał(a): Tylko nie kupuj tego g..... cup line :mad2: Najgorsze g........... jakie w zyciu widziałem.

zobaczyles i stwierdziles ze to lipa?czy uzywales ?zastanawialem sie nad zawieszeniem gwintowanym gt-cupline(cenowo atrakcyjna oferta ) wiec czy moglbys bardziej rozwinac swoja odp.
kris///

Post numer:#20  Postprzez TripleX » 9 lis 2007, o 16:04

Ja osobiscie w buni ich nie mialem. Za to moj dobry kumpel tak. Pojezdzilem troche jego sprzetem ,seryjna zawiecha IS-a (Boge) jest o niebo lepsza! Odradzam wszystkim kupno tych amorów! Nie zastanowila Ciebie cena?? Caly zestaw amorow w cenie 2sztuk bilsteina?
Jak uslyszalem cene to zaczalem bac sie jechac.
TripleX

Post numer:#21  Postprzez Adrian » 9 lis 2007, o 17:56

kris/// nie kupuj tego gówna, na beemce znajdziesz wiele negatywnych opinii, puszukaj.
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#22  Postprzez jackx-36 » 9 lis 2007, o 19:42

nie wiem czego sie czepiaja tych amorków , jezdze na takich juz ponad rok i nic złego sie nie dzieje, wrecz przeciwnie jak pojechałem na diagnostyke to na trzęsiawce wyszło po 70% sprawności i jest to bardzo dobry wynik
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#23  Postprzez Pawel BMW » 10 lis 2007, o 01:18

mam sprezyny gt cupline przod jest ok, z tylem byl duzy klopot siedzialy bardzo mocno zwoje waliluly o siebie w czasie jazdy straszna taczka,ale nie odpuscilem i sprzedawca z allegro venom car wymienil mi na odpoeidnie sprezyny, po tej wymianie jest ok nie mma zadnych bym w sprezynach jezdzi sie dobrze,
Pawel BMW

Post numer:#24  Postprzez fazer_deluxe » 12 lis 2007, o 12:29

jackx-36 napisał(a):nie wiem czego sie czepiaja tych amorków , jezdze na takich juz ponad rok i nic złego sie nie dzieje, wrecz przeciwnie jak pojechałem na diagnostyke to na trzęsiawce wyszło po 70% sprawności i jest to bardzo dobry wynik

No nie wiem czy to taki dobry wynik ja mam 3,5 letnie B6. Jeżdżone prawie wyłącznie po warszawskich dziurach i tydzień temu na przeglądzie wykazały po 70% sprawności.
fazer_deluxe

Post numer:#25  Postprzez jackx-36 » 12 lis 2007, o 19:07

fazer_deluxe napisał(a):jackx-36 napisał/a:
nie wiem czego sie czepiaja tych amorków , jezdze na takich juz ponad rok i nic złego sie nie dzieje, wrecz przeciwnie jak pojechałem na diagnostyke to na trzęsiawce wyszło po 70% sprawności i jest to bardzo dobry wynik

No nie wiem czy to taki dobry wynik ja mam 3,5 letnie B6. Jeżdżone prawie wyłącznie po warszawskich dziurach i tydzień temu na przeglądzie wykazały po 70% sprawności.

tylko co ty porównujesz amortyzator za 400zł porównujesz z amortyzatorem za 150zł i jak za takie pieniądze spełnia swoją role bardzo dobrze
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika & Części