Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Jak by co w m20 w odróżnieniu od wielu innych silników kompresje sie sprawdza na ciepłym silnikuLord Lukasz napisał(a):Książka podaje 0,25 zarówno dla ssących jak i dla wydechowych ale książka nie bierze pod uwage że silnik po przejechaniu 300tyś.km ma juz troche wytarte końcówki więc bynajmnij ja ustawiłem na 0,15
bo juz wymieniłem wszystko z elektryki i czójniki. przypomne mam e30 2.0 i 6cyl. nie jeździ na gazie.Zwarciak napisał(a):dzięki. a mam jeszcze takie pytanie? auto mi jedzie tylko 140km\h obr.dochodzą do 4.5tyś. i dalej nie chce iśc . objaw jest taki ze auto nurkuje i nie podaje paliwa , puszcze z gazu i dalej jedzie dopóki znowu nie przekroczy 4.5 tyś obr. Pompa paliwa i filtr jest nowy . komputer ma zero błędów nawet był podmieniony.Moga to być wtryskibo juz wymieniłem wszystko z elektryki i czójniki. przypomne mam e30 2.0 i 6cyl. nie jeździ na gazie.
Stary nie ma znaczenia czy przejedziesz 300k czy 3 miliony km luz
ZAWSZE kasujesz na 0,2 aż się skończy gwint na koniku :-) Jeżeli masz luz wzdłużny na oskach koników to kwalifikują się do wymiany a kasowanie luzu na 1,5 (szczególnie wydechowe) może się skończyć podparciem zaworu albo urwaniem w cholere
juz wiem co to było. dałem auyo do mechanika i stwierdził ze przekaźnik odcina przy 4 tys. traci się prąd na pompę paliwa. Iauto chodzi jak burza 
Lord Lukasz napisał(a):Stary nie ma znaczenia czy przejedziesz 300k czy 3 miliony km luz
ZAWSZE kasujesz na 0,2 aż się skończy gwint na koniku :-) Jeżeli masz luz wzdłużny na oskach koników to kwalifikują się do wymiany a kasowanie luzu na 1,5 (szczególnie wydechowe) może się skończyć podparciem zaworu albo urwaniem w cholere
Ustawiales kiedyś luzy w silniku m20, wogule widziałes kiedyś silnik m20 pod pokrywą zaworów ? bo z tego co piszesz wnioskuje że nie widziałeś... luz sie kasuje mimośrodem na koniku (nie wiem o jakim gwincie piszesz), wcześniej miałem w tym aucie silnik 1.8m10 po ustawieniu na 0.25 klepało, zmniejszyłem luz i zrobilem na tym silniku 20tyś i klient któremu sprzedałem zrobił drógie tyle i na dzień dzisiejszy silnik ma ponad 300tyś i pracuje lepiej niż 90% bocianowatych m40
Wytłumacz mi na jakiej podstawie twierdzisz że zawór może sie uszkodzić ? bo nie potrafie sobie tego wyobrazić
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości