[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Czy miska z m20b20 pasuje do 325iX?

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Czy miska z m20b20 pasuje do 325iX?

Post numer:#1  Postprzez Nosferatuss » 11 kwi 2007, o 07:15

Mam bardzo nietypowy problem !!!! Czy jest możliwe założenie miski olejowej (czyli całej dolnej pokrywy) z silnika m20b20 do silnika m20b25 z modelu iX ?????? Zajechałem silnik m20b20 i kupiłem m20b25 od modelu iX . Posiadam e30 cabrio i aktualnie stoje w miejscu. Prosze o porade. Jest kilka różnic, a boje zabierać się do przeróbek !!!! Jeszcze raz proszę o porade !!!!!!!!
Ostatnio edytowano 11 kwi 2007, o 14:54 przez Nosferatuss, łącznie edytowano 1 raz
Nosferatuss

Post numer:#2  Postprzez Arczi » 11 kwi 2007, o 14:53

nie wejdzie ci miska z m20 do 325ix jest całkowicie inna ... alternator w silniku m20b25 z ix-a jest z drugiej strony ... i jest jeszcze pare innych roznic .. silnik z ix-a jest taki sam ja 2,5l w Z1 rozni sie troszke od standardowego m20b25 nie jest inny jesli chodzi o moc czy moment obrotowy ... chodzi raczej o jego budowe zewnetrzna ... i mocowania osprzetu .. inaczej jest np. cewka zapłonowa i przepływomierz zamocowane ...

Mam jeszcze prosbe .. ładniej formułuj nagłowki w tematach :duh:
Arczi

Post numer:#3  Postprzez Nosferatuss » 11 kwi 2007, o 19:18

Dziękuje za szybką odpowiedź. Następnym razem będzie ładniej. :) :cool2:
Nosferatuss

Powrót do Mechanika & Części