Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.
Post numer:#1
przez matuka » 8 maja 2007, o 23:14
Witam wszystkich!Mam pytanie odnosnie dziwnych odgłosów dochodzacych spod spodu auta.Gdy puszczam gaz słychac najpierw jakby stukot trwajacy przez sekunde a nastepnie jrdnostajne nieprzyjemne wycie.Podobne odgłosy towarzysza zwalnianiu na wcisnietym sprzegle.Gdy jade ze stała predkoscia i delikatnie puszczam gaz tez słychac jakis chrobot.Gdy auto przyspiesza wszystko jest ok.W warsztacie stwierdzili brak widocznych luzów(odniosłem wrazenie jakby ni znali sie na beemkach).Olej w moscie jest ale nigdy nie wymieniałem.Odgłosy o ktorych mowa nie pojawiły sie nagle,ale ostatnio mam wrazenie,ze codziennie jest głosniej.Czy ktos ma jakies pomysły jaka jest przyczyna?I czy jest w okolicy Bielan w Warszawie jakis warsztat godny polecenia?
Zgóry dziekuje i pozdrawiam!
-
matuka
-
Post numer:#2
przez jackx-36 » 9 maja 2007, o 06:34
matuka, to jestes z Bielan

, kiedys był teraz chłopaki przenieśli sie kur....

az na ulicę Rzemieślników
-
jackx-36
- Profesor
-
- Moje BMW:
- Nadwozie: -------
- Silnik:
- Instalacja LPG: ---
Post numer:#3
przez Lord Lukasz » 9 maja 2007, o 08:39
Są 3 rzeczy które mogą sie tak zachowywać, pierwsza najbardziej prawdopodobna to most, potem masz podpore wału no i guma między wałem a skrzynią, ściąg wał i będziesz wiedział wszysko

-
Lord Lukasz
- Stażysta
-
- Moje BMW: 330i
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: M54B30
- Instalacja LPG: NIE
- Silnik: MxxBxx
Post numer:#4
przez matuka » 9 maja 2007, o 16:42
Dzieki Panowie.Dzis obejrzałem spód i juz wszystko jasne.Most sie rozleciał.Wał na wyjsciu z obudowy mostu lata na wszystkie strony.Tylko gdzie ja teraz taki most znajde?Nowy pewnie kosztuje jakies kosmiczne pieniadze.Wie ktos moze jakie były przełozenia w touringu 93',318?
-
matuka
-
Post numer:#5
przez jackx-36 » 9 maja 2007, o 17:19
matuka, seryjnie były montowane dyfry o przełożeniu 4.27(dane z ETK) ale mozesz założyc 4.10 lub 4.45-jak Ci się uda taki zdobyc albo jakis szybszy np. 3.91
jak co to moge popytac u swojego zaprzyjażnionego szrotowca

-
jackx-36
- Profesor
-
- Moje BMW:
- Nadwozie: -------
- Silnik:
- Instalacja LPG: ---
Powrót do Mechanika & Części