Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.
Post numer:#1
przez gromozur » 8 maja 2007, o 06:21
Witam popsułem w moim samochodzie sprzegło tz. spaliłem tarcze a doscisk rozpowił sie pod wpływ temperatury jest to efekt palenia gum 225/45/16 w miejscu w cztery osoby.
Wracając do tematu czy moze ktos zna dokładne wymiary zimmeringów jakie znajduja sie na skrzyni jest ich tam 3 . Najbardziej interesuje mnie wymiar tego najmniejsze z wybieraka biegów bo go wyciagłem i gdzies zgubiełm i jestem w kropce
Z góry dzieki za odpowiedz
-
gromozur
-
Post numer:#2
przez jackx-36 » 8 maja 2007, o 06:33
gromozur, wszelkie informacje znajdziesz tu:
http://bmwfans.info/original/
albo tu
http://www.realoem.com/bmw/
P.S.
w sklepach typu InerCars , Fota lub BHMD jak jest rozgarnięty sprzedawca to powinien Ci dać odpowiednie uszczelniacze, wymiary bedzie miał w komputerze albo weżmie z książki, ewentualnie nie pozostanie Ci nic innego jak udanie sie do ASO

-
jackx-36
- Profesor
-
- Moje BMW:
- Nadwozie: -------
- Silnik:
- Instalacja LPG: ---
Post numer:#3
przez gromozur » 10 maja 2007, o 00:06
DZIEKI WIELKIE

ZNóW BEDE MóGł PALIC GUME:)
-
gromozur
-
Post numer:#4
przez Arczi » 10 maja 2007, o 11:18
gromozur napisał(a):DZIEKI WIELKIE

ZNóW BEDE MóGł PALIC GUME:)
Niech gumy wiele dymu ci dają .. Amen :wink:
-
Arczi
-
Post numer:#5
przez maaaad » 10 maja 2007, o 16:20
gromozur napisał(a):Witam popsułem w moim samochodzie sprzegło tz. spaliłem tarcze a doscisk rozpowił sie pod wpływ temperatury jest to efekt palenia gum 225/45/16 w miejscu w cztery osoby.
Dobrze ci tak. Mam nadzieję, że następnym razem korba ci bokiem wyjdzie.
-
maaaad
- Magister
-
- Moje BMW: 320i
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: M52B28
- Instalacja LPG: NIE
Post numer:#6
przez Ratel » 10 maja 2007, o 20:04
Gromozur, ja bym sie taką rozwałką nie chwalił, a Ty chyba to robisz... Trudno nazwać to dbaniem o klasyczne auto... Katowanie to nie koneserka.

Zmądrzej
-
Ratel
-
Post numer:#7
przez gromozur » 10 maja 2007, o 23:47
maaad o moją korbe sie nie bój Silnik w tym samochodzie zrobił poto aby nim szalec
zwykła eta po małych przeróbkach dokonanych własnoręcznie stała sie demonem (a silniczek przed wsadzeniem został rozebrany i poskładany na nowych gratach ) co smieszne nie bierze mi oleju

-
gromozur
-
Powrót do Mechanika & Części