Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.
Post numer:#1
przez lukbarto » 17 sie 2014, o 22:51
Witam.
Chciałem zasięgnąć porady. Problem z automatyczną skrzynią biegów. Normalnie wszystko chodzi ok, biegi zmienia prawidłowo miękko, bez szarpnięć. Jazda stałą prędkością na trasie - skrzynia przerzuca sama biegi z 4 na 3 i tak na okrągło. Wymieniłem olej i filtr ale nic nie pomogło. Co może być przyczyną tego? Można jeździć dalej czy dawać szybko do naprawy bo zaraz padnie? Podczas normalnej jazdy w mieście nie ma problemu wszystko chodzi ok tylko problem pojawia się w jeździe na trasie.
-
lukbarto
-
Post numer:#2
przez Stammek » 19 sie 2014, o 00:48
jezeli masz skrzynie z elektroniką(3 tryby pracy) to mozesz sprobować odlaczyć kabel od kickdowna pod pedałem i odlaczyć pokretło od zmiany trybow pracy.
mozliwe ze coś tam wariuje i komp albo mysli ze masz pedał w podlodze(kickdown) lub zmieniasz na sport i wtedy redukuje bieg.
-
Stammek
- Doktor
-
- Moje BMW: 325iC
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: m20b25
- Instalacja LPG: NIE
- Kolejne BMW: vwt4
- Nadwozie: Touring
- Instalacja LPG: NIE
-
Post numer:#3
przez lukbarto » 19 sie 2014, o 18:55
Skrzynia jest zwykła bez pokrętła zmiany trybów pracy, linkę od kick-downa odłączałem i wtedy nie redukuje biegów pod wpływem pedału gazu - tak powinno być ale biegi nadal sam zmienia.
-
lukbarto
-
Powrót do Mechanika & Części