[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

E30 324td Dymi na czarno przerywa POMOCY

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

E30 324td Dymi na czarno przerywa POMOCY

Post numer:#1  Postprzez francik » 30 sty 2011, o 15:27

Mam problem z moja e30 324 td 1988r. Jechałem ostatnio do domu, auto nagle szarpło i zaczeło przerywac i zgasło.Po ponownym odpaleniu auto odpaliło bez problemu,mozna gazować w miejscu silnik bardzo dobrze reaguje,lecz tylko jesli auto troche ruszy to momentalnie zaczyna przerywać i gaśnie.Po odłączeniu czujnika do pomiaru predkosci z dyfra, auto jedzie lecz jest bardzo słabe powyzej 3 tyś obrotów kopci.Auto stało juz u paru mechaników i zaden z nich nie ma pojecia co z tym może byc,podczas podłaczenia auta pod komputer pokazuje sie tylko zły kąt wtrysku.Sam juz wszystko sprawdziłem i przemierzyłem,wymieniłem na nowe czujnik obrotów tek obok rozrusznika,czujnik predkosci z dyfra, obydwa komputery sterujace silnik,licznik i dalej to samo. Moze ktos z was ma jakis pomysł??
francik

Post numer:#2  Postprzez wojtaq » 30 sty 2011, o 15:43

moze nastawnik w pompie już się żegna ?
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez francik » 30 sty 2011, o 15:48

wymieniłem pompe na inną z sprawnego auta i dalej to samo
francik

Post numer:#4  Postprzez IMIietek » 30 sty 2011, o 16:20

a wtryski sprezanie sprawdzone ?
kupię e30
IMIietek
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez francik » 30 sty 2011, o 19:14

Silnik jest po remoncie tak ze sprezanie ma idealne.wtryski sa nowe i tez wszystko jest dobre.. juz sam niewiem co z tym autem robic
francik

Post numer:#6  Postprzez spr » 9 lut 2011, o 11:51

polecam sprawdzić filtr paliwa, wtrysk sterujący,czujniki na silniku-przeczyścić styki

aha jesli turbo sprawne to jeśli problem z dymieniem i gaśnięciem się powtarza wyregulował bym pompę i sprawdził kompa - ale chyba masz mechaniczna pompę?
spr

Re: E30 324td Dymi na czarno przerywa POMOCY

Post numer:#7  Postprzez AK47 » 21 paź 2014, o 19:19

Wybaczcie, że odgrzewam tak starego kotleta, ale sam byłem w identycznej sytuacji... przyczyna okazała się banalna. Mianowicie wystarczyło rozłączyć wtyczkę wielopinową od pompy wtryskowej i scyzorykiem, badź jakimś szpikulcem zagiąć do wewnątrz mosiężne styki, aby wtyczka ciasno pasowała się w gniazdo. Po każdym rozłaczeniu wtyczki najlepiej powtórzyć tę operację, aby zawsze była pewność, że od drgań/nieosiowego łaczenia wtyczki nie rozgięliśmy styków i znowu cos będzie nie stykać.
AK47

Powrót do Mechanika & Części