[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Drgania M20B20... Brak pomysłów..

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Re: Drgania M20B20... Brak pomysłów..

Post numer:#16  Postprzez Tybek » 8 gru 2014, o 14:06

Może któraś kostka Ci się poluzowała albo masa. Sprawdź na spokojnie wszystkie połączenia zaczynając od najprostszych. To samo się tyczy tych drgań- sprawdź najpierw koła, piasty, następnie po kolei układ napędowy- krzyżaki czy nie mają luzów, wał, łącznik... Zaczynaj od najprostszych rzeczy zanim zaczniesz wymieniać pół auta :) kumpel podobnie zrobił u siebie- nie zaskakiwał mu rozrusznik. Mało mysląc kupił bendiks, cewkę, później rozrusznik i ciągle to samo... a wystarczyło wyczyścić klemę przy aku ;) Dlatego zanim coś się wymieni, warto jeszcze raz na spokojnie wszystko po kolei przejrzeć. Powodzenia! I daj znać co to było ;)
Tybek

Re: Odp: Drgania M20B20... Brak pomysłów..

Post numer:#17  Postprzez davirike » 8 gru 2014, o 21:47

Tybek napisał(a):Może któraś kostka Ci się poluzowała albo masa. Sprawdź na spokojnie wszystkie połączenia zaczynając od najprostszych. To samo się tyczy tych drgań- sprawdź najpierw koła, piasty, następnie po kolei układ napędowy- krzyżaki czy nie mają luzów, wał, łącznik... Zaczynaj od najprostszych rzeczy zanim zaczniesz wymieniać pół auta :) kumpel podobnie zrobił u siebie- nie zaskakiwał mu rozrusznik. Mało mysląc kupił bendiks, cewkę, później rozrusznik i ciągle to samo... a wystarczyło wyczyścić klemę przy aku ;) Dlatego zanim coś się wymieni, warto jeszcze raz na spokojnie wszystko po kolei przejrzeć. Powodzenia! I daj znać co to było ;)

Jesteś Prorokiem czy co? ;) mało przed chwilą nie rozebrałem alternatora. Coś biedaka przytlumiło i nie dawał napięcia. Przegazowałem i okazało się że wszystko ok. I tak jak przewidziałeś bezpiecznik nr 10 był spalony. Na oko sprawdziłem i był ok ale miernik nie kłamie.. bezpiecznik na nowy i wszystko ożyło ;D uwielbiam takie usterki ;p
Tylko zastanawia mnie co to za bezpiecznik który odpowiada za nawiew i zegary. I dziwne jest to że ma on 7,5 ampera a na nawiew idzie 30.
davirike

Re: Drgania M20B20... Brak pomysłów..

Post numer:#18  Postprzez CincinCm » 8 gru 2014, o 22:20

Może odpowiada za zawór do sterowania ciepłem.
CincinCm

Re: Odp: Drgania M20B20... Brak pomysłów..

Post numer:#19  Postprzez Tybek » 9 gru 2014, o 14:32

davirike napisał(a):Jesteś Prorokiem czy co? ;)
hehe nieee, po prostu to luuubię :not:
Tybek

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika & Części