Krz napisał(a):Owszem regeneruje. Robiłem coś takiego w M52, wyszło coś koło 300zł + robocizna. Pofatygowałem się z tym do High Tech Tuning i jak dotąd wszystko śmiga, no ale okolice Piaseczna to nie są

Do M20 widzę, że trochę drożej wyjdą części ale to wciąż dużo mniej jak 900zł
W sumie, to patrząc na ceny części w ASO i chcąc wymienić wszystkie koła zębate, filtr i zaworek + robocizna - wyjdzie więcej niż nówka w ASO.
wojtaq napisał(a):podobno pompa z turbo diesla daje lepsze ciśnienie więc sama wymiana powinna wpłynąć pozytywnie
dodatkowo dobrze sprawdzić stan napędu pompy tj ''imbusa''
To jest ciekawa opcja, o której już gdzieś słyszałem. Ciekawa też kosztowo, bo w ASO pompa do 324 td kosztuje 700 zł (a 900, jak do M20B). Ale z drugiej strony, to jak 30 lat temu inżynier w Monachium zaprojektował coś do 324td i nie powiedział, że to będzie też dobre do 325e, to jakoś nie mam odwagi być mądrzejszy.
-- 13 mar 2015, o 23:52 --
O.G. napisał(a):wojtaq napisał(a):podobno pompa z turbo diesla daje lepsze ciśnienie więc sama wymiana powinna wpłynąć pozytywnie
dodatkowo dobrze sprawdzić stan napędu pompy tj ''imbusa''
To jest ciekawa opcja, o której już gdzieś słyszałem. Ciekawa też kosztowo, bo w ASO pompa do 324 td kosztuje 700 zł (a 900, jak do M20B). Ale z drugiej strony, to jak 30 lat temu inżynier w Monachium zaprojektował coś do 324td i nie powiedział, że to będzie też dobre do 325e, to jakoś nie mam odwagi być mądrzejszy.
Nie wypowie się nikt, kto jeździ M20Bxx na pompie oleju od 324td?