Post numer:#1przez e30pioter » 29 kwi 2014, o 17:14
witam słuchajcie mam problem a mianowicie moja e30 to jak narazie jeszcze m40b16 kupiłem tarcze wentylowane ate power disc z klockami do e30 i teraz moje pytanie czy zaciski tez beda musiały byc inne ?
Post numer:#4przez THCulture » 19 lip 2015, o 22:04
Koledzy jakie tarcze polecacie na przód i na tył? ATE Power Disc (nacinana) czy może Mikoda GT (nawiercana i nacinana)? Chcę zrobić możliwie hamujący zestaw u siebie i biorę pod uwagę te dwie opcje. Poradźcie coś
Ja mam Mikody i sa ok nie krzywia sie nie zjadaja klockow ale po 4 dohamowaniach z 200 niestety juz traca swoja skutecznosc ale to i tak nie jest zly wynik jak na seryjne hamulce.
ATE PD krzywia sie strasznie szybko kumpel mial to przejechal 1000km i byly smietniki ale podobno zalezy na jaki egzemplarz trafisz
wiem że producenci tarcz np. ate zabraniają smarowanie powierzchni styku piast z tarczą i że to ma być powodem krzywienia tarcz
ja znam z autopsji że jak ktoś za mocno koła po dokręca i nie równo a bez klucza dynamometrycznego o to bardzo łatwo ,to tarcze po przegrzaniu się krzywią co jest dosyć logiczne
Post numer:#8przez THCulture » 21 lip 2015, o 00:13
No czytałem troszkę na temat tych ATE i Mikody, jedni mówią tak, inni mówią nie. Wyczytałem, że Mikody potrafią pękać przy nawiercie, a ATE, że właśnie się krzywią... No ale chyba bardziej ku ATE się skłaniam. Chociaż chętnie poznałbym opinię innych użytkowników tych tarcz, także Panie i Panowie...
Jak chcesz to bierz ATE. Tymon śmigał na nich sporo czasu na torze i po drodze i nie narzekał. Z naszego skromnego doświadczenia na różnych zestawach hamulcowych,polecamy jednak pełną tarczę i dobry klocek. W zupełności wystarczą dla seryjnego samochodu.
Powodzenia
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003)