[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Geometria turbiny

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Geometria turbiny

Post numer:#1  Postprzez Prady » 2 gru 2015, o 11:53

Witam wszystkich forumowiczów i na początku chciałem wszystkich pozdrowić. W moim BMW nie ustawiona jest geometria turbiny i teraz mam takie pytanie czy jeśli oddam do serwisu to czy oni muszą rozkręcać całą turbosprężarkę, a potem składać na nowych uszczelkach i tak dalej czy może jest szansa żeby ustawili na urządzeniu bez ingerencji w środek turbosprężarki?

-- Dodano 25 gru 2015, o 23:36 --

Turbina już po regulacji wszystko działa idealnie moc wróciła więc jest super. Robiłem w serwisie Melett Bosch Diesel Service mają bardzo dobry sprzęt do zmiennej geometrii, a to podstawa, żeby nie przeładowywała. Tu cała wiedza o naprawie zmiennej geometrii turbiny http://www.regeneracja-turbosprezarek.p ... rbiny.html jak ktoś ma z tym problemy to musi koniecznie przeczytać wszystko fajnie opisane w tym artykule i w innych też o tym wspominaja. Zachęcam do lektury. Poz
Prady

Powrót do Mechanika & Części