Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.
Post numer:#1
przez Korzen998 » 12 gru 2017, o 19:24
Witam posiadam bmw e30 1.8is z 1990r. mam w niej wyciek mechanik twierdzi ze to z miski olejowej poniewaz jest spawana. Chciałbym taka zamówic ale mechanik twierdzi iz ten model posiada dwie miski olejowe duza i mala i w tym problem ze znalazlem jedna miske
https://czescidobmw.pl/partscatalogue/2 ... ~2FEB.aspx i nie wiem czy to jest mala czy duza i jesli ktos wie gdzie mozna kupic druga to dzieki za pomoc pozdrawiam.
-
Korzen998
-
Post numer:#2
przez pablo_rally » 23 gru 2017, o 13:06
Silnik to m42b18 z e30 czy e36?
Ja w swoim m42b18 mam miche, ktora wyglada tak samo jak ta z twojego linka. M42b18 z e36 micha jest kompletnie inna i moze o niej mechanik mowil.
-
pablo_rally
-
Post numer:#3
przez stefan_pn » 26 gru 2017, o 00:39
Nie wiem czy już masz temat opanowany ale to co dałeś w linku to mała miska olejowa do E30.
Dużą miskę dość ciężko uszkodzić, choć i to jest możliwe. Zazwyczaj na pierwszy strzał idzie mała miska oleju i pewnie z niej cieknie bądź ciekł olej, jak już ja wymieniłeś.
-
stefan_pn
-
Powrót do Mechanika & Części